2021. január 18. hétfő Piroska

Hírek - Élelmiszer

Gyorsan lépnek a demonstráció miatt? - Adókommandó alakulhat

Akciócsoportot hozhatnak létre a hatóságok annak érdekében, hogy határozottabban lépjenek fel a tejpiaci áfacsalókkal szemben. A szervezetben elsősorban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és az Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei kapnának helyet. A tejtermelők a napokban éppen azért tüntettek, mert a dömpingáras import – amely sokszor áfacsalással vagy élelmiszerhamisítással jut a boltokba – letöri a hazai tejfelvásárlási árakat.
 
 

A tejpiaci áfacsalások és adóelkerülések felderítésére szakosodott akciócsoport jöhet létre a tejkereskedelemben feltételezett visszaélések miatt – írja a Magyar Idők. A lap szerint a földművelésügyi miniszter elé terjesztett tervezet nagyjából 25 fős testület felállítását célozza, amelyben többek között a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakemberei kapnának helyet.

A hazai tejtermelők legutóbb hét eleji budapesti demonstrációjukon követelték, hogy a hatóságok fokozzák tejpiaci ellenőrzéseiket. A tejfelvásárlási árak ugyanis eleve nyomottak, miközben a dömpingáras import további árletörő hatást fejt ki. Ráadásul a behozott termékek sokszor áfacsalással és élelmiszerhamisítással jutnak a fogyasztókhoz – állították a termelők.

A demonstráció hatására az agrártárca rendkívüli tejpiaci Nébih-ellenőrzéseket rendelt el. A NAV is úgy nyilatkozott, hogy folyamatosan vizsgálja a tejágazati visszaéléseket.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu