Hiba a cukorgyárban: kiömlött a tartályfolyadék

agrarszektor.hu
A szabadba és a Kaposba jutott a biogáz alapanyaga. Nincs környezeti katasztrófa.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Több ezer köbméternyi, biogáz-gyártáshoz szükséges alapanyag jutott a szabadba, illetve a Kapos folyóba a Magyar Cukor Zrt. kaposvári cukorgyárának egyik tartályából. A kifolyt anyag nem veszélyes sem a lakosságra, sem a környezetre.

Két-háromezer köbméternyi, környezetre nem veszélyes vinasz - cukortalanított melasz - folyt ki a szabadba kedd délelőtt a kaposvári cukorgyár egyik tartályából - tájékoztatta Hájos László, a kaposvári a feldolgozó termelési vezérigazgató-helyettese. A győri szeszgyártól vásárolt vinaszból kifolyt mennyiség sem a lakosságot, sem a további üzemelést nem veszélyezteti.

A kifolyt anyag elenyésző része a csapadékvíz-csatornákon keresztül bejutott a Kisgáti patakba, és azon keresztül a Kapos folyóba, de a felhígult szerves anyag nem károsítja a környezetet - hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes, aki hozzátette, hogy a hibát egy óra alatt elhárították.

Gaál Attila, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI megkeresésére megerősítette, hogy sem a lakosságot, sem a környezetet nem veszélyezteti a biogáz alapanyagául szolgáló szerves anyag. Ezt alátámasztják a katasztrófavédők mobillaborjának eddig elvégzett vizsgálatai is, amelyet továbbiak követnek majd. A kifolyt anyag vízbe jutásának megakadályozásába és a takarítási munkákba az üzem dolgozói mellett bekapcsolódtak a tűzoltók is.

A műszaki hiba keletkezésének okait a társhatóságok bevonásával vizsgálják.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?