2021. január 21. csütörtök Ágnes

Hírek - Élelmiszer

Hiba a cukorgyárban: kiömlött a tartályfolyadék

A szabadba és a Kaposba jutott a biogáz alapanyaga. Nincs környezeti katasztrófa.
 
 

Több ezer köbméternyi, biogáz-gyártáshoz szükséges alapanyag jutott a szabadba, illetve a Kapos folyóba a Magyar Cukor Zrt. kaposvári cukorgyárának egyik tartályából. A kifolyt anyag nem veszélyes sem a lakosságra, sem a környezetre.

Két-háromezer köbméternyi, környezetre nem veszélyes vinasz - cukortalanított melasz - folyt ki a szabadba kedd délelőtt a kaposvári cukorgyár egyik tartályából - tájékoztatta Hájos László, a kaposvári a feldolgozó termelési vezérigazgató-helyettese. A győri szeszgyártól vásárolt vinaszból kifolyt mennyiség sem a lakosságot, sem a további üzemelést nem veszélyezteti.

A kifolyt anyag elenyésző része a csapadékvíz-csatornákon keresztül bejutott a Kisgáti patakba, és azon keresztül a Kapos folyóba, de a felhígult szerves anyag nem károsítja a környezetet - hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes, aki hozzátette, hogy a hibát egy óra alatt elhárították.

Gaál Attila, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI megkeresésére megerősítette, hogy sem a lakosságot, sem a környezetet nem veszélyezteti a biogáz alapanyagául szolgáló szerves anyag. Ezt alátámasztják a katasztrófavédők mobillaborjának eddig elvégzett vizsgálatai is, amelyet továbbiak követnek majd. A kifolyt anyag vízbe jutásának megakadályozásába és a takarítási munkákba az üzem dolgozói mellett bekapcsolódtak a tűzoltók is.

A műszaki hiba keletkezésének okait a társhatóságok bevonásával vizsgálják.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu