2020. február 26. szerda Edina

Hírek - Élelmiszer

Így áramolnak a fekete húsok a boltokba

Engedély nélkül végzett húsfeldolgozást egy zalai húsnagykereskedő cég, amelynek telephelyén négy tonna húskészítmény foglaltak le – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a húskészítményeket lefoglalta és elrendelte megsemmisítésüket.
 
 

A NAV pénzügyőrei a NÉBIH munkatársaival tartottak ellenőrzést a napokban egy Zala megyei húsnagykereskedésben – közölte Cséve Szabolcs, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága. Ellenőrizték az ott tárolt élelmiszerek eredetét és leltárt is végeztek.

A nagykereskedésben nem tudták igazolni a telephelyen tárolt, négy tonna feldolgozott húskészítmény származását, de a vizsgálat megállapította, hogy engedély nélküli húsfeldolgozást folytattak. A NÉBIH munkatársai a húskészítményeket lefoglalták és elrendelték megsemmisítésüket.

A pénzügyőrök a dolgozók foglalkoztatásának jogszerűségét is ellenőrizték, és mint kiderült, egy alkalmazott nem volt bejelentve. A NAV a foglalkoztatási szabályok megsértése és az igazolatlan eredetű áruk tárolása miatt akár egymillió forint mulasztási bírságot is kiszabhat - közölte a sajtóreferens.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu