Így buktatta le a NAV az illegális házi pálinkafőzdét

agrarszektor.hu
Tiltott pálinkafőzőre és ismeretlen eredetű szeszes folyadékra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Pest megyei település ingatlanán. Az ügyben jövedékkel visszaélés elősegítése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A kiszabható bírság elérheti a 230 ezer forintot.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A NAV pénzügyőrei közérdekű bejelentés alapján ellenőrzést tartottak egy Pest megyei településen egy magánszemélynél. Az ingatlan udvarán egy, növényekkel benőtt faházból éppen működésben lévő, engedély nélkül működtetett pálinkafőző berendezés és ismeretlen összetételű, zavaros szeszes folyadék került elő. Az ingatlan tulajdonosa a pálinkafőző berendezést és az előállított terméket is magáénak vallotta.

Miután a tulajdonos nem tudta igazolni - az önkormányzati adóhatóságnál be nem jelentett - tiltott pálinkafőző berendezés, illetve a szeszes folyadék eredetét sem, így a pénzügyőrök azokat lefoglalták, és jövedékkel visszaélés elősegítése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Az engedély nélkül tartott és lefoglalt termékek miatt a kiszabható bírság a 230 ezer forintot is elérheti.

A 2015. január 1-jével megváltozott jogszabály szerint a magánfőző a desztilláló berendezést köteles bejelenteni a beszerzést követő 15 napon belül a lakóhelye szerinti önkormányzati adóhatóságnál.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?