2020. szeptember 23. szerda Tekla

Hírek - Élelmiszer

Ilyen még nem volt: a magyar sajtkészítők is ott lesznek a nívós külföldi versenyen

2019. szeptember 14-15-én a csehországi Mikulovban ismét megrendezik a hagyományos helyi sajtfesztivált. A rendezvényen ezúttal magyar sajtkészítők és sajtbírák is részt vesznek.
 
 

Először vesznek részt magyar sajtkészítők és sajtbírák a Mikulovi Sajtfesztiválon. A fesztiválon, amely sajtversenyt és sajtvásárt is magában foglal, eddig csak cseh, szlovák és lengyel sajtkészítők vettek részt. A versenyen Magyarország nyolc sajtkészítője fogja megmérettetni magát a termékeivel. Ők az Alföldi Garabonciás Kft., a Kecskeház Sajtműhely, a Magyardombegyházi Szövetkezet, a Maszlik Családi Gazdaság, a Paraszt Sajt, a Tebike Kft., a Tündérkert Sajtműhely és Vászolyi Sajtmanufaktúra lesznek. A magyar sajtbírák közül négynek ez lesz az első nemzetközi versenye, ahol bíráskodni fog. Az ország összesen 26 fővel képviselteti magát a Mikulovi Sajtfesztiválon.

A Magyar Sajtkészítők Egyesülete a mikulovi vár utcáin sajtkészítési bemutató is tart majd, ahol elkészítik a cseh-magyar barátság sajtját, amelyet egy év érlelés után, a 2020-as Magyar Sajtmustrán fognak közösen megkóstolni. A Magyar Sajtkészítők Egyesülete viszonzásul meghívta a cseh kollégáket az idei, VII. Magyar Sajtmustrára.

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu