Kezdődik a nagy verseny: összecsapnak a mesterszakácsok

agrarszektor.hu
Ma kezdődik a világ legrangosabb gasztroversenyének tartott Bocuse d'Or döntője Lyonban. Huszonnégyen indulnak a világ legjobb szakácsa címért, köztük egy magyar versenyző is, az Európa-bajnok Széll Tamás. A magyar gasztronómiának azonban nem csak emiatt óriási lehetőség ez a verseny: világszínvonalú hazai alapanyagok is bemutatkoznak a VIP-szekcióban.

Tombola és értékes nyeremények az Agrárszektor 2025 konferencián!

Tombolával és értékes nyereményekkel várjuk az Agrárszektor konferencia résztvevőit az esemény 2. napjának végén! FŐNYEREMÉNY: Az AXIÁL Kft. felajánlásából a szerencsés nyertes egy Fűnyírótraktor Portland Hawk H9212RD-rel lesz gazdagabb!

Szerezze meg jegyét most még Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, ahol kistermelők és fiatal gazdák most 64.900 Ft + áfa összegért vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legrangosabb agráreseményén! 

Bár a versenynapok január 24-én és 25-én lesznek, Lyonban már hetek óta minden a 2017-es Bocuse d'Or döntőről szól. Az Európa-bajnok Széll Tamás és csapata az első napon mutathatja be tudását. Már nyár vége óta készülnek a döntőre: hetente háromszor főzték meg a két fogást, hogy a legtökéletesebb verzióval szerepeljenek a megmérettetésen, ahol kiváló magyar alapanyagokból sem lesz hiány.

Széll Tamás az európai döntőben tavaly májusban (Fotó: Kovács Tamás, MTI)

A tokaji fontos szerephez jut

A magyar csapat versenyfogásaiban a nemzeti sajátosságok is feltűnnek

 - mondta nemrég Szulló Szabina másodcoach az MTI kérdésére. Szulló tartja a kapcsolatot a mintegy harminc beszállítóval, és elárulta, hogy többféle savanyítást is felhasználnak majd az ételek elkészítésekor.

Az alapanyagok között szerepel a tokaji bor, a tokaji ecet, a magyar erdei gombák és a dió,

ráadásul még a felhasznált tálak formaterve is visszaadja a magyar jelleget.

Világszínvonalú magyar alapanyagok

A döntő ideje alatt a VIP-szekcióban bemutatkozhatnak a legjobb minőségű magyar élelmiszerek. Elsősorban aranyszalagos élelmiszereket vittek Lyonba, vagyis olyan termelők alapanyagait és termékeit, akik világszínvonalat képviselnek.

Kiemelt szerepet kap a furmint, a mangalica, a libamáj, a magyar lekvár, méz, bárányhús,

és a legfontosabb magyarországi fajtákból készült borokat és pezsgőket is mind meg lehet kóstolni. Olyan neves séfek kóstoltatnak majd, mint Bíró Lajos (Bock Bisztró), Kanász László (Arany kaviár), Jahni László (Kistücsök), Pohner Ádám és Szulló Szabina Onyx). Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök tulajdonosa a Somogy TV-nek elmondta:

naponta háromszor két óra kóstoltatás lesz, és rengeteg magyar bor és alapanyag jelenik majd meg a kiállításon.

Az étterem tulajdonosa és dolgozói szerint a magyarok presztizsét emeli, hogy a világ legnevesebb szakemberei, gasztrobloggerei és újságírói előtt is bemutakozhatnak ezek a termékek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

ARASZ Gazdálkodási Napló és Farm menedzsment! (x)

Az elmúlt évek tapasztalatait felhasználva az Arasz komoly segítség volt a Gazdálkodási napló és az EGN beadás követelményeinek való megfelelésben a gazdálkodások adminisztrációs terheinek csökkentésében.

EZT OLVASTAD MÁR?