Koronavírus: extra biztonságos termelői piac nyílt Pest megyében

Koronavírus: extra biztonságos termelői piac nyílt Pest megyében

MTI
A helyi termékek mindig a helyi gazdaságot erősítik és sok-sok család megélhetését jelentik, mondta az agrárminiszter szombaton a Pest megyei Bagon, az első autós termelői piac megnyitóján.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az MTI írta meg korábban, hogy Bag határában a veszélyhelyzet miatt autós termelői piacot indítanak be. A Magyar Piac Szövetkezet elnöke, Konrád Istvánné elmondta, hogy az ország minden pontjáról érkező árusok és vásárlók így meg tudják tartani a kellő távolságot.

Online agrárkonferenciát szervez május 28-án a Portfolio gazdasági portál a koronavírus-járvány agrárgazdasági hatásairól. Az eseményen megtudhatja, milyen állapotban kerül ki a magyar agrárium a világjárvány miatti sokkból, és milyen támogatási, szabályozási, piaci változások történtek, illetve várhatók az ágazatban. Ha naprakészen szeretne tájékozódni a kialakult rendkívüli helyzetr?l, vegyen részt online agrárkonferenciánkon május 28-án!

Nagy István agrárminiszter a Magyar Piac Szövetkezet és a Magyar Női Unió szervezésében elinduló autós termelői piac megnyitóján elmondta, ez a kezdeményezés is mutatja, nagy szükség van arra, hogy a helyi termékek megtalálják a maguk vásárlóit. Az agrárminiszter azt is hozzátette, hogy minden egyes helyi piac sajátos, egyedi ízvilágot és más-más élményt biztosít a vásárlóinak. Nagy István elismerését fejezte ki az autós piac egyedi ötletének megvalósításáért Konrád Istvánnénak és Batthyány-Schmidt Margitnak, a Magyar Női Unió elnökének, valamint köszönetet mondott Palya Zoltánnak, Bag község polgármesterének is.

Nagy István beszélt arról is, hogy 2012 óta csaknem megháromszorozódott a helyi termelői piacok száma Magyarországon, ami azt mutatja, hogy élénkül a helyi gazdaság. A hírek szerint egyelőre harmincöt termelő csatlakozna a kezdeményezéshez, a piacon kenyér, tej, hús, hal, zöldség, gyümölcs lesz kapható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03