Rangos Agrárdíjak az Agrárszektor 2025 konferencián!
Jelentkezzen vagy jelölje kollégáját, barátját, ismerősét a Portfolio Agrárdíjaira!
A decemberi Agrárszektor konferencián immár 11. alkalommal adjuk át 10 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.
Nevezzen Ön is szeptember 15-ig!
Bűdi Zsolt, a kecskeméti székhelyű Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója a TikTok-ra feltöltött videójában arról beszélt, hogy a magyarországi konzervgyártásból eltűnt a megfizethető, egészséges, viszonylag kevés mesterséges adalékanyagot, ugyanakkor relatíve sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmazó, laktató és magas kalóriatartalmú konzerv készételek (köznapi nevükön kajakonzervek) szegmense. A szakember szerint a munkaerőhiány miatt most tűnnek el a lecsó- és töltött paprika konzervek is az élelmiszeriparból: nincsenek már ugyanis olyanok, akik jó minőségű, szabadföldi termesztésű TV-paprikát termesszenek és dolgozzanak fel. Bűdi Zsolt szerint ez egy évi 60 milliós üzlet volt, amin 20%-os nyereségük volt minden esztendőben.
@bacszoldertzrt ♬ eredeti hang - bacszoldertzrt - bacszoldertzrt
A szakember szerint egyszerűen meg lehetne menteni ezeket az élelmiszereket: arra lenne csak szükség hozzá, hogy a döntéshozók csökkentsék a zöldségek áfáját, hogy megint megérje a termelőknek szabadföldi paprikát termeszteniük. Jelenleg ugyanis nem érdemes ezzel foglalkoznia a gazdaságoknak, pedig jó minőségű készétel konzerveket csak ilyen alapanyagokból lehet előállítani.