2021. május 18. kedd Erik, Alexandra

Hírek - Élelmiszer

Koronavírus: nem hiszik az ír kocsmárosok, hogy karácsony előtt ismét kinyithatnak

A 2020-as koronavírus-járvány előtt utoljára 1798-ban történtek olyan dolgok Írországban, ami miatt tömegesen kellett bezárni a vidéki kocsmákat. Abban az évben ugyanis az írek - amerikai és francia segítséggel - fellázadtak az angolok ellen. A mostani helyzet nem ilyen tragikus, azaz, jobban mondva az, de máshogy.
 
 

Az 1798-as ír felkelés óta nem volt rá példa, hogy az írországi Kildare megyében a vidéki kocsmáknak be kelljen zárniuk. A mostani koronavírus-járvány miatt azonban épp erre a lépésre kényszerültek a vendéglátóhelyek tulajdonosai, írta meg a Kildare Nationalist. A lap értesülései szerint a helyi vendéglátósok aggódnak és feszültek a bizonytalan jövő miatt, és nem nagyon számítanak arra, hogy karácsony előtt újra kinyithatják a kocsmáikat.

A lap által megkérdezett vidéki ír kocsmárosok úgy érzik, hogy jó, ha karácsonykor kinyithatják majd a létesítményeiket, de sokan már nem számolnak azzal, hogy ebben a naptári évben még újra vendégeket fogadhatnak. Ezek az emberek kifejezetten dühösek a hatóságokra, amelyek nem engedik, hogy a közösségi távolságtartás előírásait betartva a pubok belső tereit is megnyissák a vendégeik számára. Nem enyhíti a feszültségüket az sem, hogy úgy érzik, a hatóságok másodrendű állampolgárokként kezelik őket, de nem tehetnek mást, bíznak benne, hogy hamarosan elkészül egy működő vakcina a világjárvány ellen, és az élet (lassan) ismét visszazökken a normális kerékvágásba.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu