2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Élelmiszer

Magyar nagyágyúk törhetnek be a brazil húspiacra

A magyar húsipar nagyágyúi szerepelnek azon cégek között, amelyek a közelmúltban exportengedélyt kaptak Brazíliába. A patinás listán megtalálható többek között a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonába tartozó Pick Szeged Zrt. és mohácsi MCS Vágóhíd Zrt., az egyaránt olasz érdekeltségű kiskunfélegyházi Hungary Meat Kft. és a kaposvári Kométa 99. Zrt, illetve a hongkongi befektetőkhöz köthető Pápai Hús Kft. is. Emellett több nagy tejipari cég is exportlehetőséget kapott Brazíliába.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A legnagyobb hazai húsipari cégek üzletet látnak a brazíliai exportban - ez derül ki abból a listából, amely a közelmúlzban kiszállítási engedélyt szerzett vállalkozásokat tartalmazza. Ezen megtalálható Csányi Sándor két húsipari érdekeltsége, a mohácsi MCS Vágóhíd Zrt. és a Bonafarm Csoportba integrált Pick Szeged Zrt. A listán szerepel a nemrég hongkongi tulajdonba került Pápai Hús Kft., a helyi önkormányzat által üzemeltetett Gyulahús Kft. és az olasz tulajdonban lévő Hungary Meat Kft., illetve Kométa 99. Zrt.

Az exportengedélyt szerzett húsipari cégek sertés-és marhahúst szállíthatnak Brazíliába különböző formában. Van olyan cég, amely feldolgozatlan termékeket exportálhat, míg mások hőkezelt, vagy főzött termék kiszállítására kaptak jogostványokat.

A brazíliai engedélyt szerzett hazai tejfeldolgozók között is több nagy cég szerepel. A listán tallható pékdául a libanoni Riad Naboulsi tulajdonába tartozó Kőröstej Kft., a francia érdekeltségű Pannontej Zrt., valamint a magyar tulajdonú Tolnatej Zrt. is. A társaságok többségük olvasztott tejtermékeket és nem érlelt sajtokat dobhat piacra a dél-amerikai országban, de akad köztük olyan vállalat is, amely vajat, illetve különböző típusú sajtokat exportálhat.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu