2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Hírek - Élelmiszer

Magyar nagyágyúk törhetnek be a brazil húspiacra

A magyar húsipar nagyágyúi szerepelnek azon cégek között, amelyek a közelmúltban exportengedélyt kaptak Brazíliába. A patinás listán megtalálható többek között a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonába tartozó Pick Szeged Zrt. és mohácsi MCS Vágóhíd Zrt., az egyaránt olasz érdekeltségű kiskunfélegyházi Hungary Meat Kft. és a kaposvári Kométa 99. Zrt, illetve a hongkongi befektetőkhöz köthető Pápai Hús Kft. is. Emellett több nagy tejipari cég is exportlehetőséget kapott Brazíliába.
 
 

A legnagyobb hazai húsipari cégek üzletet látnak a brazíliai exportban - ez derül ki abból a listából, amely a közelmúlzban kiszállítási engedélyt szerzett vállalkozásokat tartalmazza. Ezen megtalálható Csányi Sándor két húsipari érdekeltsége, a mohácsi MCS Vágóhíd Zrt. és a Bonafarm Csoportba integrált Pick Szeged Zrt. A listán szerepel a nemrég hongkongi tulajdonba került Pápai Hús Kft., a helyi önkormányzat által üzemeltetett Gyulahús Kft. és az olasz tulajdonban lévő Hungary Meat Kft., illetve Kométa 99. Zrt.

Az exportengedélyt szerzett húsipari cégek sertés-és marhahúst szállíthatnak Brazíliába különböző formában. Van olyan cég, amely feldolgozatlan termékeket exportálhat, míg mások hőkezelt, vagy főzött termék kiszállítására kaptak jogostványokat.

A brazíliai engedélyt szerzett hazai tejfeldolgozók között is több nagy cég szerepel. A listán tallható pékdául a libanoni Riad Naboulsi tulajdonába tartozó Kőröstej Kft., a francia érdekeltségű Pannontej Zrt., valamint a magyar tulajdonú Tolnatej Zrt. is. A társaságok többségük olvasztott tejtermékeket és nem érlelt sajtokat dobhat piacra a dél-amerikai országban, de akad köztük olyan vállalat is, amely vajat, illetve különböző típusú sajtokat exportálhat.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu