2021. január 18. hétfő Piroska

Hírek - Élelmiszer

Megalakult a Tejtermék Ellátásért Felelős Operatív Bizottság

Lesznek piaci zavarok és kialakulhat felvásárlási láz is, holott a lakosság ellátásához szükséges nyerstej-mennyiség a határokon belül rendelkezésre áll. Az ellátás és a kommunikáció szervezése érdekében egy operatív bizottságot hoztak létre a Tej Terméktanácsnál.
 
 

A Tej Terméktanács Elnöksége – a várhatóan kialakuló piaci helyzet veszélyei miatt – megalakította a Tejtermék Ellátásért Felelős Operatív Bizottságot, melyben tejtermelő, tejfeldolgozó és kiskereskedői oldalak egyeztetnek. A Bizottság a koronavírus-helyzettel kapcsolatosan felméri az ágazatban lehetséges felmerülő problémákat és folyamatosan egyeztet a szakminisztériummal, a hatóságokkal, a kiskereskedőkkel, az árufuvarozókkal és a tejágazat szereplőivel.

A Bizottság célja az, hogy a tejágazatban – a tejtermelőktől a fogyasztókig – zavartalan maradjon az ellátás (az ehhez szükséges nyerstej alapanyag Magyarországon rendelkezésre áll). Lényeges, hogy bármilyen jellegű hazai vásárlási pánik esélye kerüljön minimalizálásra, ehhez elsősorban a termékpálya szereplői közötti intenzív párbeszédre, a korrekt tájékoztatásra és a problémák kezelésére van szükség.

Forrás: Tej Terméktanács

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu