Megkezdte a szőlőfelvásárlást Tokajban a nagy állami cég

agrarszektor.hu
Megkezdte az idei szőlőfelvásárlást a tokaji borvidék legnagyobb átvevőjének számító, állami tulajdonban lévő Grand Tokaj Zrt. A vállalat a sárgamuskotályért kilónként 100, illetve 140 forintos árat fizet. Idén úgynevezett Zempléni kategóriában is vásárolnak fel szőlőt 80 forintos kilónkénti áron, míg a tokaji száraz és félédes borok alapanyagát adó szőlőket szintén 100 és 140 forintos kilogrammonkénti áron kívánják majd átvenni.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szeptember 16-tól a sárgamuskotály szőlő felvásárlásával megkezdte a szüretet a Tokaji borvidéken az állami tulajdonú Grand Tokaj Zrt. 100, illetve 140 forintos kilogrammonkénti áron. Idén újdonság, hogy a borvidék legnagyobb felvásárlójának számító vállalat az eredetvédett Tokaji kategória mellett Zempléni kategóriában is vásárol fel szőlőt 80 forintos kilogrammonkénti áron. Ezekből készítik az oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott borokat - közölte Goreczky Gergely, a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatója.

VETNE, ARATNA VAGY PERMETEZNE? - Tervezzen előre részletes agrometeorológiai előrejelzesünkkel!
Nézze meg, milyen idő lesz a napokban:
 
A tokaji száraz és félédes borok alapanyagát adó szőlőt szintén 100 és 140 forintos kilogrammonkénti áron tervezi felvásárolni a társaság, a próbaszüretek eredményei alapján erre várhatóan szeptember végén, október elején kerül sor.

Az árak kialakításánál a borászat figyelembe veszi a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának ajánlását, a cél viszont továbbra is a magasabb cukorfokú termés felvásárlása. Ezért a késői szüretelésű szőlő beszállítására ösztönzik a termelőket, amelyért magasabb árat kapnak - mondta a vezérigazgató.

A Grand Tokaj Zrt. - amely korábban Tokaj Kereskedőház néven volt ismert - 2013-ban hirdette meg minőségi megújulási programját.

A borászat az alapanyagok felvásárlási feltételrendszerét differenciált árazással alakította ki.

A cég tájékoztatása szerint a muskotályszőlővel rendelkező korábbi partnerek kiértesítése már megtörtént, a szerződéskötések elindultak. A nagyszüretről, a furmint és a hárslevelű szüreteléséről, valamint a késői szüretelésű alapanyagok beszállításáról és a részletes felvásárlási árakról a Grand Tokaj Zrt. várhatóan a következő héten tájékoztatja azokat a termelőket, akiknek szőlőjére az ültetvényfelmérések alapján szerződést kötnek.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?