2021. január 25. hétfő Pál

Hírek - Élelmiszer

Mészáros Lőrinc tokaji aszúja a világ 100 legjobb bora között

A Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-befektető tulajdonában lévő tokaji Dereszla Pincészet aszúja is szerepel a mértékadónak számító Wine Enthusiast magazin idei összeállításában, amely a világ legjobb borait tartalmazza. A bodrogkeresztúri Dereszla Pincészet 2009-es évjáratú ötputtonyos aszúja a huszadik helyet foglalja el a százas ranglistán.
 
 

A huszadik helyet szerezte meg a Dereszla Pincészet 2009-es évjáratú ötputtonyos tokaji aszúja azon a 2017-es listán, amelyen a tekintélyes Wine Enthusiast magazin a világ 100 legjobb borát szerepelteti – írja a Forbes. A Wine Enthusiast magazint 1988-ban alapították, és fő célkitűzése, hogy a világ borairól hiteles információkat adjon a borkedvelőknek.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!


A bodrogkeresztúri Dereszla Pincészet jelenleg két helyen mintegy nyolcezer mázsa szőlőt dolgoz fel 130 hektár területről. Az aszúborok mellett egyre jelentősebb a száraz és pezsgő borok készítése is. A pincészet borainak 80 százalékát külföldön, több mint 40 országban értékesíti, amelyek közül a legjelentősebbek Franciaország, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, a skandináv országok és Lengyelország.


A Dereszla Bortermelő Kft. Mészáros Lőrinc tulájdonában van, bár amikor a díjazott bor készült, a pincészetben még nem volt a milliárdos-üzletemberé. Mészáros Lőrinc a céget egy éve vásárolta meg az érdkeleltségébe tartozó Búzakalász 66 Felcsút Kft.-n keresztül, majd idén márciusban átvette a Dereszla Kft.-ből 2013-ban kivált Dereszla Sparkling Kft.-t is. Ezzel jelentős exportorientált brandet tulajdonol – írja a lap.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu