Mi a magyar? címmel borkóstoló-sorozat indul a Műcsarnokban

agrarszektor.hu
Hat alkalomból álló borkóstoló-sorozatot indít Mi a magyar? - Kortárs válaszok című kiállításához kapcsolódva péntektől a Műcsarnok. A magyar borkultúra kiemelkedő képviselői közül első alkalommal a szerémségi (szerbiai) Maurer Oszkár mutatkozik be.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Mi a magyar? címmel a nemzeti identitással kapcsolatos alapkérdésekre keres válaszokat 52 kortárs képzőművész 150 munkáján keresztül a Műcsarnok legfrissebb kiállítása, amelyhez az intézmény péntektől hat héten át tartó borkóstoló-sorozatot is szervez az épület dísztermében.

Az esteken a neves borászokkal beszélgetve, boraikat kóstolva a közönség képet kaphat arról, hol a magyar bor helye a világban, és mitől egyedülállók az ország legjobb terroárjai. A rendezvényre váltott jeggyel a kiállítás is megtekinthető, tájékoztatta a Műcsarnok hétfőn az MTI-t.

Elsőként Maurer Oszkár hozza el borait a Hősök terére. A vajdasági borász szőlőinek egyik fele Bácskában, a Ludasi-tó melletti Hajdújárás környékén, a Szabadka-Horgosi borvidéken található, míg másik része a középkorban a Kárpát-medence legjobbjaként számon tartott, mára csaknem elfeledett termőhelyen, a szerémségi Tarcal-hegységben (Fruska Gora).

Maurer Oszkár olyan régi, Kárpát-medencei fajtákat állít tevékenysége középpontjába, mint a mézes fehér, a bakator, a szerémi zöld vagy a százéves ültetvényről származó kadarka, de sikerrel foglalkozik például olaszrizlinggel, rajnai rizlinggel, pinot noirral, cabernet sauvignonnal, kékfrankossal is.

Szeptember 14-én a nemzetközi szinten is a legnagyobb magyar borászok között számon tartott mádi (tokaj-hegyaljai) Szepsy István mutatkozik be, majd a következő péntekeken Lőrincz Györggyel (Eger), Demeter Zoltánnal (Tokaj), Vida Péterrel (Szekszárd), valamint Kaló Imrével (Szomolya, Bükkalja) és boraikkal ismerkedhet meg a közönség.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?