2021. szeptember 25. szombat Eufrozina, Kende

Hírek - Élelmiszer

Rangos elismeréssel hódit a pesti sör

A város első embere tisztelgett a kézműves márka előtt.
 
 

A Fővárosi Közgyűlés 2013. november 14-i ülésén elfogadta a csepeli Rizmajer Sörfőzdének adományozandó Budapest Márka címet. Az elismerést február 27-én Tarlós István főpolgármester és Németh Szilárd XXI. kerületi polgármester adta át a sörfőzdének Csepelen.

Budapest Főváros Önkormányzata az elmúlt esztendőben úgy határozott, hogy a kiemelkedő fővárosi termékek, szolgáltatások, tevékenységek elismerésére rendeltet alkot. Ennek keretében valósul meg a Budapest Márka cím adományozása - hangsúlyozta Tarlós István, majd úgy fogalmazott: nem fölösleges címeket, rangokat adnak, hanem a jó munkát, a jó szolgáltatást ismerik el.

Ez fejeződik ki abban is, hogy itt a nagyipar egykori fellegvárában, az átalakuló és újra magára találó városrészben, Csepelen egy jó színvonalú, rangos műhelynek, a Rizmajer Kézműves Sörfőzdének adták át a Budapest Márka címet - tette hozzá Tarlós István.

Csepelen a nagyipar mellett jelentős hagyománya volt a kisműhelyeknek és ezek gyakran éppen a nagyiparral karöltve fejlődtek – írja a budapest.hu. Ezt a hagyományt követi a csepeli Rizmajer Kézműves Sörfőzde és Sörház is, amely immár két évtizede gyárt kézműves söröket.

Az itt készített sör különleges, egyedi ízvilágát, valamint minőségét a hagyományos, konzervatív sörfőző eljárások épp úgy meghatározzák, mint a legújabb technológiák és az innovatív eszközök, berendezések alkalmazása. A sörgyártás során a Rizmajer kizárólag természetes alapanyagokat használ fel.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu