2019. október 14. hétfő Helén

Hírek - Élelmiszer

Rengeteg bort iszunk az évi végi ünnepekkor

Jóval több palack bort vásárolnak a fogyasztók karácsonykor mint máskor, és ilyenkor érzékelhetően a drágább borok a népszerűbbek. Nincs azonban jelentős változás a fehér, a vörös és rozé fogyasztásának ünnepi arányaiban, mivel egész évben egyforma az érdeklődés irántuk.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A karácsonyi időszakban előfordul hogy a Varga Pincészet több mint 150 ezer palack bort szállít el naponta badacsonyörsi telephelyéről, ami három-négyszerese a szokásos mennyiségnek, ilyenkor ugyanis sokkal több bort vásárolnak a fogyasztók - közölte a cég közleménye szerint Varga Máté kereskedelemért felelős tulajdonosa. A pincészetnél az ünnepi értékesítés 75-80 százaléka a szenteste előtti 8-10 napra koncentrálódik, amikor a legnépszerűbbek a felsőbb árkategóriás és késői szüretelésű borok.Tavaly csak decemberben 1,5 millió palack bort értékesítettek Magyarországon, ami valamennyi hónap között magasan a legerősebbnek számít.

A badacsonyi, egri és tokaj-hegyaljai borvidékeken termelő Varga család az idei évben eddig 13,5 millió palack bort értékesített, 11 százalékkal többet, mint tavaly. A forgalom év végi felfutása miatt is rekord eladásra, mintegy 15,2 millió üvegre számítanak 2017-ben.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu