2020. július 16. csütörtök Valter

Hírek - Élelmiszer

Szeptemberben újra OMÉK!

Szeptember végén immáron 79. alkalommal rendezik meg az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást (OMÉK). Az eseményen várhatóan ezer kiállító mutatkozik be, és mintegy százezer látogatóra számítanak. A Hunexpón tartandó négynapos rendezvény első napja szakmai nap lesz, azt követően viszont várják a nagyközönséget is.
 
 

A szakmai kiállítást szeptember 26. és 29. között rendezi meg az agrártárca az Agrármarketing Centrummal (AMC) közösen a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A rendezvény megvalósítására 1,2 milliárd forintot biztosít a költségvetés - jelentette be Nagy István agrárminiszter a sajtótájékoztatón. A rendezvény legfőbb célja az üzleti szerep megerősítése és a fiatalok megszólítása. Az idén először vidéki társrendezvények is lesznek: szakmai kiállítást szerveznek Hódmezővásárhelyen az állattenyésztésről, Bábolnán az agrárgépészetről, Budapesten pedig élményközpontú állat- és mezőgazdasági gépbemutató lesz.

Nagy István rámutatott: a kiállítás teret ad a termelők, kereskedők és fogyasztók közti kapcsolat és bizalom elmélyítésének, bővítésének. A miniszter tájékoztatása szerint a kiállításra meghívják a környező országok agrármarketing-szervezeteit is, a potenciális üzleti partnerek célzott elérése érdekében. A mezőgazdaság népszerűsítésére a fiatalok körében egy úgynevezett "élménygazdaságot" alakítanak ki, amely az agrárgazdaságot innovatív módon, élményszerűen mutatja be. Szerveznek szakmai, protokoll és közönség programokat is, hogy minél szélesebb kört szólítsanak meg.

Vadhústermékek a legutóbbi OMÉK-on (Fotó: MTI, Máthé Zoltán)

Ondré Péter, az AMC ügyvezetője elmondta, hogy a vásár újszerűbb, programdúsabb lesz a két évvel ezelőttinél, középpontjában az élelmiszeriparral, a professzionalitással, a nemzetköziséggel és az innovációval. Miközben a kiállítás megtartja közönségvásár jellegét, olyan kérdésekre fókuszál majd, mint a fenntarthatóság, a fogyasztói tudatosság növelése, a fogyasztói bizalom növelése, az egészséges, GMO-mentes élelmiszerek, az agrárdigitalizáció és az agrárpálya vonzóvá tétele - tette hozzá.

Kiemelten kezelik az élelmiszerinnováció témakörét, ennek érdekében innovációs pályázatot hirdetnek és díjat adnak át - tájékoztatott. A kezdeményezéssel a magyar élelmiszeripari gyártókat kívánják ösztönözni az innovatív, nemzetközileg is versenyképes termékek előállítására. Kiállítói helyek március 20-ig vásárolhatók kedvezményesen. A négynapos rendezvény első napja szakmai nap lesz, azt követően várják a nagyközönséget, a családokat és a szakma diákjait.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu