2022. augusztus 11. csütörtök Zsuzsanna, Tiborc

Hírek - Élelmiszer

Tarthatatlan állapotok: ismét traktoros demonstrációt tartanak a gazdák Dublinban

A tüntetés szervezői szerint az ír gazdák minden korábbinál nagyobb számban készültek a mai megmozdulásra, amelynek során több száz traktor fogja blokád alá vonni Dublin belvárosának több stratégiai fontosságú pontját. Az ír gazdák már hónapok óta sztrájkolnak és sorra tartják a traktoros demonstrációkat a fővárosban az európaiakhoz képest felháborítóan alacsony marhahúsárak miatt. A szervezők még maguk sem tudják, meddig fog tartani a tüntetés.
 
 

Daniel Long, a The Individual Farmers of Ireland csoport egyik tagja, arról beszélt, hogy ez a mai, 14 órakor kezdődő tüntetés lényegesen nagyobb lesz a korábbiaknál, tudhattuk meg az RTÉ tudósításából. A várakozások szerint a mai napon közel négyszáz, az ország minden szegletéből érkező traktor fog felvonulni Dublin utcáin, és fogja lezárni a belváros fontosabb csomópontjait. Az ír gazdák az elmúlt hónapokban több alkalommal is traktoros demonstrációkat tartottak Dublin központjában, amelyek komoly fennakadásokat okoztak a főváros közlekedésében.

Kép forrása: RTÉ

Azért tüntetnek már hónapok óta, mert a feldolgozók az európai árakhoz képest botrányosan alacsony áron veszik meg a szarvasmarháikat, de az ír kormány mindezidáig nem tett semmit a kialakult helyzet kezelésére. Létrehoztak ugyan egy Marhahús Munkacsoportot, amelynek az lenne a feladata, hogy rendezze gazdák és a feldolgozók közötti feszültséget, de a The Individual Farmers of Ireland úgy érzi, hogy az eddigi tárgyalások nem hoztak érdemi eredményt. A gazdák már többet akarnak, mint jól hangzó ígéreteket.

A korábbiakkal ellentétben a rendőrség ezúttal felkészült a tüntetésre és a várható közlekedési káoszra, ezért közleményben jelezték, Dublin mely útjait fogja érinteni a demonstráció, merre lesznek útlezárások, elterelések. A rendőrség továbbá mindenkinek azt tanácsolta, hogy autózás helyett inkább a tömegközlekedési eszközöket vegyék igénybe.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!