Teret hódíthat a virtuális vásárlás

agrarszektor.hu
Annak ellenére, hogy a magyar vásárlók több mint fele venne online fogyasztási cikkeket, a lakosság mintegy hatvankét százaléka azt is fontosnak tartja, hogy élelmiszerboltban szerezze be a szükséges termékeket. A legutóbbi közvélemény kutatás szerint a magyar fogyasztók többsége kellemes időtöltésnek tartja a bolti vásárlást és leginkább a valós és virtuális bevásárlás kombinációjának örülne.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A magyar vásárlók több mint fele nyitott arra, hogy online vegyen napi fogyasztási cikket, a lakosság 62 százalékának azonban az is fontos, hogy lehetőleg élelmiszerboltban szerezze be a szükséges termékeket. A Nielsen legfrissebb felméréséből az is kiderül, hogy a magyar fogyasztók 52 százaléka szerint a bolti vásárlás kellemes időtöltés - írja az MTI.

A globális felmérést 2014.augusztus tizenharmadika és szeptember ötödike között végezték el. Hatvan országban több mint 30 ezer internet-felhasználót kérdeztek meg. Európa mellett Ázsiában, Óceániában, Észak-és Dél-Amerikában, Közép-Keleten, valamint Afrikában érdeklődtek az internetes vásárlási szokásokról.

A közvélemény kutatás szerint a fogyasztók többsége összességében vegyi termékeket venne a neten. Magyarországon a válaszadók leginkább tusfürdőt, kozmetikumot és dezodort vennének. A megkérdezettek túlnyomó része az üzletben és személyesen veszi át az online megrendelt termékeket.

A felmérés rámutatott arra, hogy az internetes vásárlás és a valódi boltok határai ötvözhetők, amely új módszerek kitalálására ösztönzi a kereskedőket és a gyártókat is. A Nielsen úgy véli, hogy a legsikeresebb kiskereskedők és gyártók összekötik a fizikailag érzékelhető világot a virtuálissal, és használják az új technológiákat is.

Ilyen digitális megoldások lehetnek például az online vagy a mobil kuponok, a wifi és a számítógép az eladótérben, hogy a vásárlók a bolti választék mellett az online megrendelhető termékekről is tájékozódhassanak. A magyar fogyasztók hatvanhét százaléka leginkább ennek a megoldásnak örülne - derül ki a felmérésből.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02