2021. október 16. szombat Gál

Hírek - Élelmiszer

Teret hódíthat a virtuális vásárlás

Annak ellenére, hogy a magyar vásárlók több mint fele venne online fogyasztási cikkeket, a lakosság mintegy hatvankét százaléka azt is fontosnak tartja, hogy élelmiszerboltban szerezze be a szükséges termékeket. A legutóbbi közvélemény kutatás szerint a magyar fogyasztók többsége kellemes időtöltésnek tartja a bolti vásárlást és leginkább a valós és virtuális bevásárlás kombinációjának örülne.
 
 

A magyar vásárlók több mint fele nyitott arra, hogy online vegyen napi fogyasztási cikket, a lakosság 62 százalékának azonban az is fontos, hogy lehetőleg élelmiszerboltban szerezze be a szükséges termékeket. A Nielsen legfrissebb felméréséből az is kiderül, hogy a magyar fogyasztók 52 százaléka szerint a bolti vásárlás kellemes időtöltés - írja az MTI.

A globális felmérést 2014.augusztus tizenharmadika és szeptember ötödike között végezték el. Hatvan országban több mint 30 ezer internet-felhasználót kérdeztek meg. Európa mellett Ázsiában, Óceániában, Észak-és Dél-Amerikában, Közép-Keleten, valamint Afrikában érdeklődtek az internetes vásárlási szokásokról.

A közvélemény kutatás szerint a fogyasztók többsége összességében vegyi termékeket venne a neten. Magyarországon a válaszadók leginkább tusfürdőt, kozmetikumot és dezodort vennének. A megkérdezettek túlnyomó része az üzletben és személyesen veszi át az online megrendelt termékeket.

A felmérés rámutatott arra, hogy az internetes vásárlás és a valódi boltok határai ötvözhetők, amely új módszerek kitalálására ösztönzi a kereskedőket és a gyártókat is. A Nielsen úgy véli, hogy a legsikeresebb kiskereskedők és gyártók összekötik a fizikailag érzékelhető világot a virtuálissal, és használják az új technológiákat is.

Ilyen digitális megoldások lehetnek például az online vagy a mobil kuponok, a wifi és a számítógép az eladótérben, hogy a vásárlók a bolti választék mellett az online megrendelhető termékekről is tájékozódhassanak. A magyar fogyasztók hatvanhét százaléka leginkább ennek a megoldásnak örülne - derül ki a felmérésből.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu