2021. január 20. szerda Fábián, Sebestyén

Hírek - Élelmiszer

Több tonna romlott húst találtak az egyik budapesti piacon (videó)

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) több mint 3,2 tonna hústermék forgalomból való kivonását és megsemmisítését rendelte el, miután súlyos higiéniai problémákkal és élelmiszerbiztonsági mulasztásokkal szembesültek egy a fővárosi Fény utcai piacon működő, húskészítményeket forgalmazó kereskedelmi egységben. A hibák kijavításáig a hatóság felfüggesztette az üzlet működését.
 
 

Számos, súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságot állapítottak meg a Nébih szakemberei egy a fővárosi Fény utcai piacon működő, húskészítményeket forgalmazó kereskedelmi egységben. A bolt üzemeltetői a legalapvetőbb higiéniai és tárolási követelményeket sem tartották be.

A hiányosságok miatt összesen több mint 3,2 tonna termék forgalomból való kivonását, forgalmazásának megtiltását és megsemmisítését rendelte el a Nébih

- írja közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. 

A hatóság a feltárt élelmiszer-higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a kereskedelmi egység tevékenységét. Az üzlet a súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő hibákat azóta kijavította, így - az ismételt hatósági szemlét követően - a Nébih szakemberei feloldották a tevékenység felfüggesztését.

Nagyfokú gondatlanság jellemezte az egységben fellelt árukészletet. A termékek között jelentős mennyiségben voltak a lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű, jelöletlen vagy - dokumentáció hiányában - nem nyomon követhető élelmiszerek.

Az árucikkek egy része penészes, erősen szennyezett volt, továbbá azokat a hűtési lánc megszakításával, szobahőmérsékleten tárolták, illetve, kifejezett jogszabályi tiltás ellenére, lefagyasztották.

Az egész üzletben komoly rendetlenség uralkodott, az ellenőrök nagy mennyiségű, oda nem illő, használaton kívüli tárgyat - lábbelit, esernyőt, fölösleges dobozokat - találtak az egyes helyiségekben. Az élelmiszert tartalmazó kartondobozok, ládák közvetlenül a padozaton álltak, a radiátorcsövön kolbász lógott. Az elsődleges funkcióját be nem töltő, működésképtelen, és erősen szennyezett kézmosóra hulladékkal teli szemeteszsákot akasztottak.

A kép forrása: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)

Az ellenőrzésről az alábbi videó készült:


Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu