2019. augusztus 18. vasárnap Ilona

Hírek - Élelmiszer

Tokaji muskotály hódított a rangos borversenyen

Magyar siker született a Muscats du Monde rangos nemzetközi muskotály borversenyen. A franciaországi megmérettetésen a mádi Holdvölgy borászat sárgamuskotálya aranyérmet kapott és bekerült a top 10-es rangsorba is.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az Exaltation 2015 dűlőválogatott édes tokaji sárgamuskotály a mádi Holdvölgy borászatnak már a harmadik bora, amely aranyérmet nyert és a top 10-be került a franciaországi versenyen - derül ki a borászat közleményéből. A Muscats du Monde-on díjnyertes Holdvölgy-borok mindegyike a mádi Nyulászó-dűlőből származó, késői szüretelésű édes tokaji sárgamuskotály volt.

Franciaországbanban idén 17. alkalommal rendezték meg a Muscats du Monde világversenyt. Az 55 fős nemzetközi zsűri 25 ország 214 száraz, édes és gyöngyöző muskotály borából választotta ki a legjobbakat, amelyeket összesen 38 arany- és 33 ezüstéremmel díjazott.

Az idén díjnyertes Exaltation 2015 kereskedelmi forgalomban még nem kapható. A borfajta több évtizedes érlelési potenciálja miatt a Holdvölgy minimum hároméves (hordós, majd palackos) érlelés után bocsátja piacra a bormárka tételeit.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu