2021. november 28. vasárnap Stefánia

Hírek - Élelmiszer

Új kézikönyvvel rukkolt elő az agrárkamara

Helyi Termék Kézikönyv címmel információs kiadványt jelentetett meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A kézikönyv azoknak a kistermelőknek szól, akik helyben termelt alapanyagokból hagyományos, az adott térségre jellemző eljárással készült élelmiszereket állítanak elő.
 
 

A kézikönyv összeállítását az indokolta, hogy Magyarország támogatja azt az európai uniós kezdeményezést, amely szerint az országok belső piacait belső termelésből kell ellátni – rögzíti a NAK közleménye. Ezért is fontos, hogy a Magyarországon megtermelt termékeket itthon dolgozzuk fel és értékesítsük, ezzel is élénkítve a nemzetgazdaságot – fogalmazott a közlemény szerint Győrffy Balázs, a kamara elnöke.

A kézikönyv bemutatja a helyi termékek előállításának feltételrendszerét, az értékesítés lehetséges változatait, a helyi piacoktól a falusi vendégasztalokon át a közétkeztetésig. Részletezi a termékek védjegyezését, az élelmiszer-előállítás élelmiszerbiztonsági és higiéniai szabályait, valamint az élelmiszerjelölés legfontosabb tudnivalóit. Külön fejezet foglalkozik az adózási ismeretekkel, amely a legkedvezőbb vállalkozási forma kiválasztásában is segítséget nyújt. A kézikönyv a NAK megyei igazgatóságain, illetve elektronikus formában a kamara honlapján is elérhető.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
    Agrárszektor hírlevél
    Ne maradjon le a friss hírekről!
    Iratkozzon fel hírlevelünkre
    és járjon mindenki előtt.
    Mind a négyet bepipálom

    Agrárszektor Konferencia 2021

    Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó