2021. szeptember 21. kedd Máté, Mirella

Hírek - Élelmiszer

Új takarmánygyárat épített a Gyermelyi

Új takarmánygyárat épített a Gyermelyi Tojás Kft. 1,7 milliárd forintos beruházással. A létesítmény - amely évi 60 ezer tonna keveréktakarmány gyártására alkalmas – automatizált vezérlésű, a központi részét képező torony pedig 9 emeletes.
 
 

Évi 60 ezer tonna keveréktakarmány gyártására alkalmas új takarmánygyárat épített a Gyermelyi Tojás Kft. A takarmánygyár alkalmas a késztakarmány bevonására is enzimmel, vitaminnal, illetve olajjal. A berendezések pedig lehetővé teszik a mikro- és nyomelemek pontos adagolását. Az 1,7 milliárd forintos beruházásból létrejött üzem központi részét képező torony 9 emeletes. A takarmánygyár vezérlése és mérlegrendszere automatizált, a létesítményben összesen kilenc ember dolgozik.

A takarmány alapanyagok nagy részét a vállalatcsoport növénytermesztése biztosítja. Az üzem a saját állatállomány ellátásához évi 23 ezer tonna takarmányt szállít a vállalat farmjaira. A másfél év alatt megvalósult beruházás külső partnerek kiszolgálására is lehetőséget teremt.

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Az új üzem a Gyermelyi Tojás Kft. tojástermelő kapacitásának tervezett bővítését is képes kiszolgálni. A tojástermelés növelését pedig a tésztagyár hamarosan befejeződő fejlesztése indokolja, mivel a 7,1 milliárd forintos beruházással megduplázzák, és évi 70 ezer tonnára növelik a kapacitását.

A Gyermelyi Tojás Kft. Magyarország legnagyobb tojástermelő vállalkozása, három tojásfarmján összesen 540 000 tojótyúkot tart, ahol évi 140 millió tojást termel. A Gyermelyi Zrt. két malommal rendelkezik, és évente 140 ezer tonna gabonát őröl meg. A 8880 hektáron gazdálkodó növénytermesztő ágazat a vetőmag előállításától kezdve felöleli a teljes termesztési folyamatot.

A cégcsoport az elmúlt öt évben több mint 14 milliárd forintot fordított beruházásokra, ebből 9 milliárd forint a 2017-es év beruházási összege. A társaság 2017-es konszolidált árbevétele meghaladta a 22 milliárd forintot.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu