2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Hírek - Élelmiszer

Védelem alá került a Dobostorta

Védelem alá került a Dobostorta, az Esterházy-torta vagy szelet, az indiáner, a rigójancsi, a krémes, és a franciakrémes azzal, hogy módosították a Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) Hagyományőrző cukrászati termékekre vonatkozó előírásait. A változtatás legfőbb célja az volt, hogy a Magyarországon hagyományosan előállított és ismert cukrászipari termékek a hagyományos elkészítési eljárásoknak megfelelően maradjanak fenn.
 
 

Az új szabályozás előírja, hogy az adott termékek csak és kizárólag az előírásban meghatározott követelmények betartásával készíthetőek el, valamint garantálja, hogy az utasításnak megfelelően, kellő szakértelemmel elkészített termékek a magas minőségi követelményeknek meg tudnak felelni. A MÉ hagyományőrző cukrászati termékeket érintő előírásaiban szabályozták és védelem alá helyezték a Dobostortát, az Esterházy-tortát vagy szeletet, az indiánert, a rigójancsit, a krémest és a franciakrémest.


A hagyományőrző cukrászati termékekre vonatkozó módosításokat tartalmazó szabályozás a MÉ I. számú előírásokat tartalmazó kötetébe került, így jogilag is teljes védelmet nyújt a termékeknek. Ezeknek a sajátos, csak nálunk fellelhető termékeknek kiemelt jelentőségük van, mivel egyedi jellegüknél fogva gazdagítják és védik kulturális és gasztronómiai örökségünket.

Az előírás részletesen megtalálható a Magyar Élelmiszerkönyvben.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu