Védelem alá került a Dobostorta

agrarszektor.hu
Védelem alá került a Dobostorta, az Esterházy-torta vagy szelet, az indiáner, a rigójancsi, a krémes, és a franciakrémes azzal, hogy módosították a Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) Hagyományőrző cukrászati termékekre vonatkozó előírásait. A változtatás legfőbb célja az volt, hogy a Magyarországon hagyományosan előállított és ismert cukrászipari termékek a hagyományos elkészítési eljárásoknak megfelelően maradjanak fenn.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az új szabályozás előírja, hogy az adott termékek csak és kizárólag az előírásban meghatározott követelmények betartásával készíthetőek el, valamint garantálja, hogy az utasításnak megfelelően, kellő szakértelemmel elkészített termékek a magas minőségi követelményeknek meg tudnak felelni. A MÉ hagyományőrző cukrászati termékeket érintő előírásaiban szabályozták és védelem alá helyezték a Dobostortát, az Esterházy-tortát vagy szeletet, az indiánert, a rigójancsit, a krémest és a franciakrémest.

A hagyományőrző cukrászati termékekre vonatkozó módosításokat tartalmazó szabályozás a MÉ I. számú előírásokat tartalmazó kötetébe került, így jogilag is teljes védelmet nyújt a termékeknek. Ezeknek a sajátos, csak nálunk fellelhető termékeknek kiemelt jelentőségük van, mivel egyedi jellegüknél fogva gazdagítják és védik kulturális és gasztronómiai örökségünket.

Az előírás részletesen megtalálható a Magyar Élelmiszerkönyvben.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?