A szakmai csúcsszervezet is beszállt a dinnyeharcba

agrarszektor.hu
Csatlakozik a piaci szereplőket tömörítő Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (Fruitveb) ahhoz, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hatósági és etikai eljárást kezdeményez a Tesco-Global Áruházak Zrt. ellen. A hazai dinnyepiacon az váltott ki botrányt, hogy a Tesco kilónként 99 forintra csökkentette a magyar dinnye fogyasztói árát, és az üzletlánc akciója visszahathat a felvásárlási árakra is.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Barátságtalan lépés, hogy a Tesco-Global Áruházak Zrt. a magyar dinnyeszezon megkezdésekor kezd árcsökkentésbe - áll a Fruitveb közleményében. A terméktanács csatlakozik a NAK-hoz, amely hatósági és etikai eljárást kezdeményez az üzletlánc durvának tartott akciója miatt. Ezen kívül a Fruitveb is kéri a Tesco eljárásának kivizsgálását - áll a közleményben.

A termelők körében az váltott ki elégedetlenséget, hogy a Tesco 99 forintra csökkentette a magyar dinnye kilónkénti fogyasztói árát. Ahogy az agrárszektor.hu korábbi cikkében is megírta, a durva árcsökkentés miatt elképzelhető, hogy a termelők idén is demonstrálni fognak. Attól tartanak ugyanis, hogy veszteséges lesz a dinnyeértékesítés, ha az alacsony fogyasztói árak a felvásárlási árakra is visszahatnak.

A Fruitveb az elmúlt évekhez hasonlóan többször egyeztetett az áruházláncok képviselőivel annak érdekében, hogy a hazai dinnye megjelenésekor az áruházláncok felvehessék kínálatukba a magyar dinnyét - rögzíti a közlemény. A terméktanács szerint a Tesco-Global Áruházak Zrt. árcsökkentési akciója a vásárlók megtévesztését is eredményezi, mert időben egybeesik az Agrármarketing Centrum (AMC) és a NAK dinnyeszezont bevezető kóstoltatási akciójával.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?