Ez tényleg végveszélybe sodorhatja az amerikai farmokat

agrarszektor.hu
Az utóbbi harminc-negyven év legnagyobb gazdasági visszaesésével kell szembesülniük az amerikai agrártermelőknek. Bevételük és jövedelmük ugyanis folyamatosan csökken, mert egyre kevesebbet "kapnak vissza" abból, amit a fogyasztók a farmokon megtermelt élelmiszerekre költenek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Minimális összeggel, 11,4 centtel (kevesebb mint 30 forinttal) részesedtek átlagosan az amerikai farmerek egy dollár után azokból a kiadásokból, amelyeket a fogyasztók az idei hálaadási ünnepen élelmiszerekre költöttek. Prognózisok szerint a gazdálkodóknak az utóbbi évtizedek legnagyobb gazdasági visszaesésével kell szembesülniük, mivel bevételeik drasztikusan csökkennek.

A pulykatermelők mindössze 5 centet profitáltak egy font, azaz mintegy fél kilogramm pulyka eladásából, amely a kiskereskedelemben fontonként 1,69 dollárba került. A tejtermelőket is sújtja a válság, mivel ők csak 1,47 dollárral részesednek egy gallon tej árából, amelyet a fogyasztók átlagosan 4,49 dolláros áron vásárolhatnak meg. A híradások szerint a búzatermelők helyzete sem jobb, mivel náluk egy tucat zsemle árából legfeljebb 6 cent profit marad, miközben e termékcsomag fogyasztói ára 3,5 dollár körül mozog.

Amerikai szakértők az adatok láttán újra felhívták a figyelmet arra, hogy egyre nagyobbak a különbségek az élelmiszerboltokban kifizetett árak, illetve a farmerek jövedelmezőségi helyzete között. A fogyasztók élelmiszerköltségei az utóbbi időszakban csökkentek, de ezzel párhuzamosan az amerikai farmok jövedelmezősége is visszaesett. Ez az oka annak, hogy a termelőkmost  az elmúlt harminc-negyven év legnagyobb gazdasági krízisét élik át - nyomatékosítják agrárpiaci elemzők.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?