Még mindig kevesen akarnak agrárszakmát tanulni

agrarszektor.hu
Partnerségi megállapodást kötött egymással a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az agrárszakképzés fejlesztése érdekében. A cél, hogy minél többen akarjanak továbbtanulni az agrárképzésben.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A most megkötött megállapodás célja, hogy a középfokú agrárszakképzés növelje az agrárvállalkozások versenyképességét és népességmegtartó erejét - jelentette ki a nagykátai aláíráson Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Szerinte a mezőgazdaság eredményessége nagymértékben függ az ágazatban dolgozók szakképzettségétől, a szakemberhiány megoldásától és az oktatás minőségétől.

A partnerségi megállapodás Pest megyében lehetőséget nyújt arra, hogy a kamara megállapodást kössön az iskolákkal és ehhez csatlakozhassanak az ágazati szereplők is - mondta Velkei József, a NAK Pest megyei elnöke. Kezdeményezik a képzési jegyzék korszerűsítését, illetve a szakmai- és vizsgakövetelmények módosítását a mezőgazdasághoz és az élelmiszeriparhoz tartozó 80 szakmakörben.

A korábban elfogadott Tessedik Sámuel agrárszakképzési koncepció megújítja az agrárszakképzés rendszerét és fejleszti a duális képzést - tette hozzá Fazekas Sándor. A mezőgazdasági gépészképzésre jelentkezők száma például 2013 óta megduplázódott, így 1200-ról 2500-ra nőtt - szögezte le.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03