Méhészek figyelem! - Mézkirálynőt koronáznak, mézlovagrendet avatnak Jászberényben

MTI
Új mézkirálynőt koronáznak és felavatják a Jászsági Mézlovagrendet a jászberényi nemzetközi mézvásáron és méhésztalálkozón. A méhszúrás veszélye nélkül egy élő méhcsalád kezelését is megmutatják a látogatóknak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Nemzetközi mézvásárt és méhésztalálkozót rendeznek augusztus első hétvégéjén Jászberényben. Ez a méztermelők, valamint a méhészeti eszközgyártók és -forgalmazók legnagyobb magyarországi szakmai eseménye.

A találkozón lesz az újonnan alakuló Jászsági Mézlovagrend felavatása és tagjai fogalomtétele, és idén sem marad el az új mézkirálynő megkoronázása - mondta el Molnár György, a szervező Szatmári László Jászsági Méhészegyesület elnöke. A harmincadik, jubileumi rendezvény célja a magyar mézfogyasztás népszerűsítése, a figyelem felhívása a hazai méhészszakmára.

 

Mi a sikeres agrár-vállaltvezetők titka? Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Mikor várhatóak a támogatási döntések? Mit hoz az aratás 2017-ben? Merre tart a Közös Agrárpolitika? Kiváló kapcsolatépítési lehetőségekre és elsőrangú szakmai programra számíthat idén is Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumán. Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon még ma!

Az eseményen részt vesznek a már működő mézlovagrendek képviselői is, mintegy 7-8 ezer emberre számítanak. Magyarlakta területeken összesen 15 mézlovagrend működik, ebből kettő országhatáron kívül.

A résztvevők bemutatón láthatják - a méhszúrás veszélye nélkül - egy élő méhcsalád kezelését, továbbá füstőlőgyújtó és keretszegő versenyt is rendeznek a vállalkozó kedvűeknek.

A szakmai programban szó lesz egyebek mellett az új méhbiztosítási lehetőségről, a méhpempő és propolisz hatásairól.

Lehetőség lesz méz és méhészeti termékek kóstolására, az érdeklődők megismerkedhetnek a mézeskalácsdíszítés és a gyékénykas-készítés technikájával.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?