A sógorok is a vallatópadra kerültek?

MTI
Az osztrák vidékfejlesztési program társfinanszírozási kérelmét még áprilisban nyújtották be Brüsszelnek. Az osztrák mezőgazdasági és környezetvédelmi minisztérium (Landwirtschafts- und Umweltministerium) szeptember közepéig kapott haladékot a program módosítására vagy az Európai Bizottság kérése szerinti értelmezésre. Ellenkező esetben Ausztria 2015 és 2020 között eleshet az agrár-környezetvédelmi programok 1,1 milliárd eurónyi támogatásától.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kritika az egész osztrák környezetvédelmi és agrárpolitikát érinti - olvasható a Der Standard című liberális osztrák napilapban. "Ausztria területének csaknem felét erdő borítja, de az erdőgazdaságot érintő stratégiai lépések nem elegendőek, az intézkedések konkrét részleteket nem tartalmaznak" - idézi a lap a bírálatot.

Az osztrák mezőgazdasági és környezetvédelmi miniszter, Andrä Rupprechter biztos abban, hogy a bírált terveket tisztázni tudják. "Mivel az áprilisban benyújtott program részletei még pontosításra szorulnak, nyílt párbeszédet fogunk folytatni az Európai Bizottsággal, és rendelkezésre bocsátjuk a kért információkat" - közölte a minisztérium.

A lap megjegyzi: mivel a környezetvédelmi program költségvetése már eldőlt, a miniszternek kevés mozgástere maradt. Az unió nemcsak a támogatási kérelem általános számait, hanem az egyes konkrét lépéseket is bírálja. Az erdőtelepítési programpontnál a támogatási feltételek egyértelmű betartását kéri számon, amikor a honos fafajösszetétel pontosítását kéri. Az osztrák környezetkímélő mezőgazdaságról szóló programmal kapcsolatban az unió a környezetvédelmi lépések hatékonyságában kételkedik.

Annak ellenére, hogy Ausztria az uniós országok közül úttörőnek számít a biogazdálkodásban, mégsem tartalmaz a támogatási kérelem olyan részt, amely a biogazdálkodásra való áttérést elemezné - idézi a lap az unió kritikáját.

A felmérések szerint Ausztria 2010-ben 353 100 hektár biológiai gazdálkodású területtel rendelkezett és további csaknem ötvenezer hektár hagyományos gazdálkodás biogazdálkodássá való átminősítését tervezte. Egy 2012-es jelentés szerint már csaknem 540 000 hektárnyi földterületen folyt biogazdálkodás.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?