Fazekas: ez élelmiszerhamisítás

agrarszektor.hu
Élelmiszerhamisításnak nevezte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a parlamentben, hogy az élelmiszermultik olcsóbb alapanyagból készítik azokat a termékeket, amelyeket Magyarországon árulnak. Szerinte a "kettős élelmiszermércéről" szóló vitában Brüsszel a kérdést feltevő tagállamoknak adott igazat.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az elrendelt vizsgálatokon a nyáron harminckilenc termékpárt hasonlítottak össze, és a termékek harmadánál találtak különbséget - emlékeztetett a "kettős élelmiszerminőség" kapcsán a parlamentben Fazekas Sándor. Ezek szerinte például abból adódtak, hogy egyes multinacionális cégek olcsóbb alapanyagból készítették azokat az élelmiszereket, amelyeket Magyarországon árultak. A miniszter ezt élelmiszerhamisításnak nevezte - írja az MTI.

VETNE, ARATNA VAGY PERMETEZNE? - Tervezzen előre részletes agrometeorológiai előrejelzesünkkel!
Nézze meg, milyen idő lesz a napokban:
 


Fazekas Sándor egyúttal cáfolta azokat, akik szerint nem valós problémával foglalkozik a kormány. Az Európai Bizottság (EB) elnöke - tette hozzá - közelmúltbeli évadnyitó beszédében is kitért az ügyre, és a kérdést felvető tagállamoknak adott igazat. Az EB egymillió eurót különít el az élelmiszervizsgálatra és hajlandó a jogi környezet megváltoztatására is, a kormány pedig 20 pontos akciótervet fogadott el júliusban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?