2020. december 5. szombat Vilma

Hírek - Európai Unió

Fazekas: ez élelmiszerhamisítás

Élelmiszerhamisításnak nevezte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a parlamentben, hogy az élelmiszermultik olcsóbb alapanyagból készítik azokat a termékeket, amelyeket Magyarországon árulnak. Szerinte a „kettős élelmiszermércéről” szóló vitában Brüsszel a kérdést feltevő tagállamoknak adott igazat.
 
 

Az elrendelt vizsgálatokon a nyáron harminckilenc termékpárt hasonlítottak össze, és a termékek harmadánál találtak különbséget – emlékeztetett a „kettős élelmiszerminőség” kapcsán a parlamentben Fazekas Sándor. Ezek szerinte például abból adódtak, hogy egyes multinacionális cégek olcsóbb alapanyagból készítették azokat az élelmiszereket, amelyeket Magyarországon árultak. A miniszter ezt élelmiszerhamisításnak nevezte – írja az MTI.

VETNE, ARATNA VAGY PERMETEZNE? - Tervezzen előre részletes agrometeorológiai előrejelzesünkkel!
Nézze meg, milyen idő lesz a napokban:
 


Fazekas Sándor egyúttal cáfolta azokat, akik szerint nem valós problémával foglalkozik a kormány. Az Európai Bizottság (EB) elnöke – tette hozzá – közelmúltbeli évadnyitó beszédében is kitért az ügyre, és a kérdést felvető tagállamoknak adott igazat. Az EB egymillió eurót különít el az élelmiszervizsgálatra és hajlandó a jogi környezet megváltoztatására is, a kormány pedig 20 pontos akciótervet fogadott el júliusban.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu