2020. június 5. péntek Fatime

Hírek - Európai Unió

Fontos változások az állategészségügyi támogatások rendjében

A 2012. december 23-ával hatályba lépett, az egyes miniszteri rendeletek módosításáról szóló 139/2012. (XII. 22.) VM rendelet több ponton is jelentős változást eredményez az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjében.
 
 

A módosítás értelmében az engedélyeseket (azaz az állatorvosokat és laboratóriumokat), illetve a kedvezményezetteket (az állattartókat) érintő legfőbb változások az alábbiak:

1. A B011 technikai kódú szolgáltatások nem támogathatóságára való hivatkozással jogerősen - részben vagy teljes egészében - elutasított 2012. július 1. és július 27. között elvégzett B011 technikai kódú szolgáltatásokra vonatkozó számlák ismételten benyújthatóak 2013. január 20-ig.

2. A támogatási rendelet 1. számú mellékletében felsorolt támogatható szolgáltatások köre újra kiterjed a B012 (myxomatózis elleni vakcinázás) és a B013 (nyulak vérzéses betegsége (RHD) elleni vakcinázás) technikai kódú szolgáltatásokra, továbbá a 2012. július-december tárgyhónapokban elvégzett B012 és B013 technikai kódú állat-egészségügyi szolgáltatásokra vonatkozó támogatási kérelmet 2013. január 20-ig lehet benyújtani a kedvezményezett telephelye szerint illetékes megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságához.

A fentiekről szóló részletes tájékoztató az alábbi linken elérhető.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu