2019. szeptember 22. vasárnap Móric

Hírek - Európai Unió

Fontos változások az állategészségügyi támogatások rendjében

A 2012. december 23-ával hatályba lépett, az egyes miniszteri rendeletek módosításáról szóló 139/2012. (XII. 22.) VM rendelet több ponton is jelentős változást eredményez az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatások igénylésének és kifizetésének rendjében.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A módosítás értelmében az engedélyeseket (azaz az állatorvosokat és laboratóriumokat), illetve a kedvezményezetteket (az állattartókat) érintő legfőbb változások az alábbiak:

1. A B011 technikai kódú szolgáltatások nem támogathatóságára való hivatkozással jogerősen - részben vagy teljes egészében - elutasított 2012. július 1. és július 27. között elvégzett B011 technikai kódú szolgáltatásokra vonatkozó számlák ismételten benyújthatóak 2013. január 20-ig.

2. A támogatási rendelet 1. számú mellékletében felsorolt támogatható szolgáltatások köre újra kiterjed a B012 (myxomatózis elleni vakcinázás) és a B013 (nyulak vérzéses betegsége (RHD) elleni vakcinázás) technikai kódú szolgáltatásokra, továbbá a 2012. július-december tárgyhónapokban elvégzett B012 és B013 technikai kódú állat-egészségügyi szolgáltatásokra vonatkozó támogatási kérelmet 2013. január 20-ig lehet benyújtani a kedvezményezett telephelye szerint illetékes megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságához.

A fentiekről szóló részletes tájékoztató az alábbi linken elérhető.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu