Nagy István Szlovéniában: a méztermelők közösen lépjenek fel Európában

agrarszektor.hu
A mezőgazdaság előtti kihívásokról beszéltek tegnap egymással az agrárminiszterek Szlovéniában. A szakma jövőjét elsősorban az innovatív megoldások támogatása és a digitalizáció mozdíthatja elő - hangzott el Ptuj városában. A tanácskozást követő kétoldalú megbeszélésen a méztermelők, az erdészek és a sertéstartók ügye is téma volt.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Nagy István agrárminiszter a szlovéniai Ptuj városában tartott nemzetközi konferencián a tudástranszfer és innováció mezőgazdaságban betöltött szerepéről elmondta: "Az európai mezőgazdaság csak az innovatív gyakorlatok és új technológiák elsajátításával képes versenyezni más régiókkal. Magyarország ezért is fogadta el Európában elsőként nemzeti Digitális Agrár Stratégiáját."

A miniszter kifejtette, meg kell találni azokat az eszközöket, amelyekkel motiválni lehet a gazdálkodókat. Erre elsősorban a kutatást, fejlesztést és az innovációt elősegítő környezet kialakítása lehet a megoldás. A miniszteri konferencia margóján Nagy István kétoldalú megbeszélést folytatott Dr. Aleksandra Pivec szlovén miniszterrel. A tárgyaláson

a két miniszter megállapodott a magyar és szlovén méztermelők közös európai érdekképviselete melletti fellépésben. Nagy István szorgalmazta továbbá a szakmai kapcsolatok erősítését az erdészet területén.

Idén ősszel egy kétoldalú munkacsoportot is összehívnak Budapesten. A tárcavezetők röviden egyeztettek Magyarország és Szlovénia mezőgazdasági kapcsolatainak egyéb kérdéseiről, így a magyar és szlovén agrárcégek kölcsönös lehetőségeiről, az afrikai sertéspestis európai aktualitásairól, valamint a nagytestű ragadozók ügyében.

Forrás: AM Sajtóiroda

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?