2019. szeptember 21. szombat Máté, Mirella

Hírek - Európai Unió

Nagy István Szlovéniában: a méztermelők közösen lépjenek fel Európában

A mezőgazdaság előtti kihívásokról beszéltek tegnap egymással az agrárminiszterek Szlovéniában. A szakma jövőjét elsősorban az innovatív megoldások támogatása és a digitalizáció mozdíthatja elő - hangzott el Ptuj városában. A tanácskozást követő kétoldalú megbeszélésen a méztermelők, az erdészek és a sertéstartók ügye is téma volt.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Nagy István agrárminiszter a szlovéniai Ptuj városában tartott nemzetközi konferencián a tudástranszfer és innováció mezőgazdaságban betöltött szerepéről elmondta: "Az európai mezőgazdaság csak az innovatív gyakorlatok és új technológiák elsajátításával képes versenyezni más régiókkal. Magyarország ezért is fogadta el Európában elsőként nemzeti Digitális Agrár Stratégiáját."

A miniszter kifejtette, meg kell találni azokat az eszközöket, amelyekkel motiválni lehet a gazdálkodókat. Erre elsősorban a kutatást, fejlesztést és az innovációt elősegítő környezet kialakítása lehet a megoldás. A miniszteri konferencia margóján Nagy István kétoldalú megbeszélést folytatott Dr. Aleksandra Pivec szlovén miniszterrel. A tárgyaláson

a két miniszter megállapodott a magyar és szlovén méztermelők közös európai érdekképviselete melletti fellépésben. Nagy István szorgalmazta továbbá a szakmai kapcsolatok erősítését az erdészet területén.

Idén ősszel egy kétoldalú munkacsoportot is összehívnak Budapesten. A tárcavezetők röviden egyeztettek Magyarország és Szlovénia mezőgazdasági kapcsolatainak egyéb kérdéseiről, így a magyar és szlovén agrárcégek kölcsönös lehetőségeiről, az afrikai sertéspestis európai aktualitásairól, valamint a nagytestű ragadozók ügyében.

Forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu