Szír gyerekeké lehet az a tej, amely itt senkinek sem kell

agrarszektor.hu
Több mint 9 milliárd forint értékben juttat tejet a humanitárius katasztrófával fenyegető szíriai régióban élő gyerekeknek az Európai Bizottság. A most bejelentett program része annak az 500 millió eurós támogatási csomagnak, amelyet a bizottság még tavaly szavazott meg a túltermeléssel és felvásárlásiár-csökkenéssel küzdő európai tejtermelőknek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Összesen 30 millió euró (mintegy 9,3 milliárd forint) értékben juttat el élelmezés-kiegészítő támogatásként tejet a szíriai régióban élő gyerekeknek az Európai Bizottság - jelentette be Mina Andreeva, a testület egyik szóvivője. A program révén 350 ezer szíriai gyermek kaphat tejet a közel-keleti régióban.

A humanitárius program annak az 500 millió eurós támogatási csomagnak a része, amelyről még tavaly döntött a bizottság a súlyos európai tejválság miatt. Az összegből kizárólag az unió területén működő tejgazdaságoktól vásárolnak a tejet, amelyet Mina Andreeva szerint a szíriai térségben működő segélyszervezeteken keresztül juttatnak el a helyszínre. A program egyszerre nyújt segítséget a bajban lévő uniós tejiparnak és gazdálkodóknak, illetve a szíriai konfliktus miatt rászoruló gyermekeknek - hangsúlyozta Phil Hogan uniós agrárbiztos.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?