2020. július 4. szombat Ulrik

Hírek - Európai Unió

Szír gyerekeké lehet az a tej, amely itt senkinek sem kell

Több mint 9 milliárd forint értékben juttat tejet a humanitárius katasztrófával fenyegető szíriai régióban élő gyerekeknek az Európai Bizottság. A most bejelentett program része annak az 500 millió eurós támogatási csomagnak, amelyet a bizottság még tavaly szavazott meg a túltermeléssel és felvásárlásiár-csökkenéssel küzdő európai tejtermelőknek.
 
 

Összesen 30 millió euró (mintegy 9,3 milliárd forint) értékben juttat el élelmezés-kiegészítő támogatásként tejet a szíriai régióban élő gyerekeknek az Európai Bizottság - jelentette be Mina Andreeva, a testület egyik szóvivője. A program révén 350 ezer szíriai gyermek kaphat tejet a közel-keleti régióban.

A humanitárius program annak az 500 millió eurós támogatási csomagnak a része, amelyről még tavaly döntött a bizottság a súlyos európai tejválság miatt. Az összegből kizárólag az unió területén működő tejgazdaságoktól vásárolnak a tejet, amelyet Mina Andreeva szerint a szíriai térségben működő segélyszervezeteken keresztül juttatnak el a helyszínre. A program egyszerre nyújt segítséget a bajban lévő uniós tejiparnak és gazdálkodóknak, illetve a szíriai konfliktus miatt rászoruló gyermekeknek – hangsúlyozta Phil Hogan uniós agrárbiztos.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu