2020. június 3. szerda Klotild

Hírek - Európai Unió

Tüntetés és rendkívüli ülés - Mit lép Brüsszel a tejpiaci válságra?

Rendkívüli ülést tartanak az EU-országok mezőgazdasági miniszterei a tej nagyon nyomott árszintjéhez vezető tejpiaci válság miatt - közölte kedden Brüsszelben az Európai Bizottság.
 
 

A válság miatt tanácskozást tartanak az uniós országok mezőgazdasági miniszterei - jelentette ki Enrico Brivio szóvivő a keddi bizottsági sajtótájékoztatón. Úgy véli, az Európai Bizottság tisztességes árakat szeretne nyújtani a tejtermelőknek, de azt nem mondta el, hogy milyen árszintet tekintene Brüsszel megfelelőnek.

Az Európai Bizottság szerint a tejpiaci válság egyik oka a csökkenő kereslet a nagyon jelentősnek számító kínai exportpiacon. Tovább rontott a helyzeten az uniós országok mezőgazdasági termékeivel szembeni orosz embargó. A brüsszeli testület ugyanakkor úgy véli, hogy a tejpiac kilátásai hosszú távon jók.

Az európai tejtermelők ernyőszervezete szeptember hetedikén, a rendkívüli agrárminiszteri tanácskozás napján demonstrációt szervez Brüsszelben. A szervezet olyan uniós válságmechanizmusok életbe lépését követeli, amelyek legalább a termelői költségeket fedező tejárakat eredményeznek.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu