Már büntethetnek azért, ha kukába dobják az élelmiszert

agrarszektor.hu
Büntetést kapnak azok a négyszáz négyzetméternél nagyobb franciaországi szupermarketek, amelyek élelmiszereket dobnak ki. A megmaradt termékeket ezután élelmiszerbankoknak és jótékonysági szervezeteknek kell felajánlaniuk. Franciaországban azt szeretnék, ha az élelmiszerpazarlást tiltó rendelkezés az egész Európai Unióra kiterjedne.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Egyhangúlag elfogadta Franciaország szenátusa a közelmúltban azt a törvényt, amely megtiltja a szupermarketeknek, hogy élelmiszert dobjanak ki - közölte az Independentre hivatkozva a 444.hu. A nagyobb boltoknak a jövőben kötelezően jótékonysági szervezeteknek és élelmiszerbankoknak kell felajánlaniuk a megmaradt termékeket.

A törvény csak a minimum négyszáz négyzetméteres üzletekre vállalat, és egy vállalat akár 3750 eurós büntetést is kaphat, ha megszegi az új szabályokat. A cégeknek szerződniük kell a jótékonysági szervezetekkel és az élelmiszerbankokkal. Természetesen az emberi fogyasztásra már alkalmatlan élelmiszereket nem lehet felajánlani jótékonysági szervezeteknek, hanem azokból például takarmányokat készíthetnek.

Az ötlet egyébként egy társadalmi kezdeményezésből indult. A petíciót elindító képviselő most már azt szeretné, ha az egész Európai Unióra kiterjedő tiltást sikerülnie kiharcolniuk.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?