Véglegesítés előtt hazánk energiastratégiája

agrarszektor.hu
"Magyarország hosszú távú energiastratégiája a véglegesítés fázisába érkezett" - jelentette be Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár hétfőn az Energiapolitika 2000 Társulat rendezvényén, melyről kedden tájékoztatta az MTI-t.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A 2030-ig tartó energiastratégiának garantálnia kell az ellátásbiztonságot, csökkentenie az energia-importfüggőséget, továbbá biztosítania kell, hogy Magyarország nemzetközi súlyával és erőforrásainak mértékével megfelelő arányban hozzájárulhasson a globális problémák megoldásához - fejtette ki Bencsik.

A stratégiai célok megvalósulásához növelni kell a megújuló energiaforrások felhasználását, az atomenergia szerepét, a fejleszteni kell a regionális energetikai infrastruktúrát, új energetikai intézményrendszert kell kialakítani, valamint az energiahatékonyság és energiatakarékosság fokozására van szükség.

További fontos feladat az állam szabályozó szerepének növelése, a fogyasztóvédelem megerősítése mellett a lakosság energiaszegénységének mérséklése, továbbá a kapcsolódó iparágak hazai fejlesztésének ösztönzése - mondta az államtitkár.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?