Véglegesítés előtt hazánk energiastratégiája

agrarszektor.hu
"Magyarország hosszú távú energiastratégiája a véglegesítés fázisába érkezett" - jelentette be Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár hétfőn az Energiapolitika 2000 Társulat rendezvényén, melyről kedden tájékoztatta az MTI-t.

A 2030-ig tartó energiastratégiának garantálnia kell az ellátásbiztonságot, csökkentenie az energia-importfüggőséget, továbbá biztosítania kell, hogy Magyarország nemzetközi súlyával és erőforrásainak mértékével megfelelő arányban hozzájárulhasson a globális problémák megoldásához - fejtette ki Bencsik.

A stratégiai célok megvalósulásához növelni kell a megújuló energiaforrások felhasználását, az atomenergia szerepét, a fejleszteni kell a regionális energetikai infrastruktúrát, új energetikai intézményrendszert kell kialakítani, valamint az energiahatékonyság és energiatakarékosság fokozására van szükség.

További fontos feladat az állam szabályozó szerepének növelése, a fogyasztóvédelem megerősítése mellett a lakosság energiaszegénységének mérséklése, továbbá a kapcsolódó iparágak hazai fejlesztésének ösztönzése - mondta az államtitkár.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?