A támogatásokat hiányolják a napelemesek

agrarszektor.hu
A lakosság az áramár emelkedésétől való félelem miatt választana napelemes energiaforrást. Az intézmények a hosszú élettartamot, az alacsony karbantartási igényt és a nagy megbízhatóságot jelölték meg előnyként - derül ki egy friss felmérésből.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A napelemes rendszerekkel foglalkozó magyar Manitu Solar nevű cég januárban több mint 300 kitöltött kérdőívvel készült felmérése szerint a napelemes beruházásoknál a támogatással elfogadható megtérülés a legfőbb szempont. Az MTI által bemutatott közlemény szerint a felmérés nem reprezentatív, a cég hírlevelét olvasók válaszoltak a kérdésekre.

A napelem kiválasztásánál a legfontosabb döntési szempont a garancia és a várható élettartam (94 százalék), a minőség (92 százalék) és a teljesítményarányos ár (90 százalék), nem fontos viszont a technológia és a gyártó ország.

A támogatási igényekre vonatkozó kérdésekre adott válaszokból az derült ki, hogy a napelemes beruházásoknál a legnagyobb akadályt a megfelelő nagyságú támogatások hiánya (74 százalék), a kevés saját tőke (58 százalék) és a bonyolult és hosszadalmas pályázati eljárás (56 százalék) jelenti.

A közlemény megjegyzi, hogy Magyarországgal szemben az Európai Unió legtöbb országában ma már jellemzően a napelemmel termelt áram magasabb átvételi árával, jellemzően 20 évig fix összeggel és állami garanciával támogatják ennek a megújuló energiának elterjedését.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?