Elakadt a megújuló energiák ügye

agrarszektor.hu
Lemondott posztjáról Balogh László, a Magyar Megújuló Energia Szövetség elnöke a szervezet keddi elnökségi ülésén. Indoklása szerint hazánkban egyre növekvő diszkriminációval kénytelenek szembenézni a megújuló energiák.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Balogh László szerint Magyarországon egyre inkább háttérbe szorul a megújuló energiaforrások hasznosítása, ez pedig nem csak az uniós direktívákkal megy szembe, de az ország érdekeivel sincs összhangban. Hiába vannak kiváló adottságaink és lehetőségeink, a kormányzati fókusz elsősorban az atomenergián és a gáztávvezetéképítésen van, amellett hogy egyre komolyabban diszkriminálja a megújuló energiaforrásokat.


Balogh László 2008-ban maga is részt vett Brüsszelben a megújuló energiához kapcsolódó direktíva kidolgozásában, amelynek során véleménye szerint messzemenőkig figyelembe vették a magyar nemzeti érdekeket, egyebek közt a munkahelyteremtés és a vidékfejlesztés tekintetében. Elmondása szerint azonban ennek ellenére nem kezdődtek meg a mai napig a direktíva végrehajtásának még azon elemei sem, amelyek főként Magyarország érdekeit szolgálnák. A lemondott elnök véleménye szerint a Nemzeti Cselekvési Terv végrehajtása teljesen elakadt, az ösztönző, illetve támogatási rendszerek nem megfelelően összehangoltak, az elérhető támogatások hatékonysága, átláthatósága esetenként megkérdőjelezhető, miközben a magyar befektetők, nagytőkések külföldi megújuló energia programokba fektetik a pénzüket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?