Ez zseniális: ki nem találnád, milyen gépeket használnak a magyar erdőkben

Ez zseniális: ki nem találnád, milyen gépeket használnak a magyar erdőkben

agrarszektor.hu
Környezetkímélő e-terepjárók álltak üzembe a Pilisi Parkerdőnél. A hat terepjáró összesen 36,2 millió forintos beruházását 32,2 millió forinttal támogatta a Pilisi Parkerdő Zrt. tulajdonosi jogait gyakorló Agrárminisztérium.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Budapest környéki erdőket kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. jelentős részben természetvédelmi területen, illetve turisták által gyakran járt magas természetességű erdőkben gazdálkodik. Éppen ezért úttörő szerepet játszott és játszik a természetközeli erdőgazdálkodás bevezetésében és elterjesztésében. Ennek fontos eleme, hogy az erdei közlekedés, a munkavégzéshez használt járművek üzemeltetése a lehető legjobban kímélje a környezetet. Ennek érdekében a Parkerdő folyamatosan fejleszti járműparkját - írja a Pilisi Parkerdő Zrt. közleményében. E fejlesztéssorozat részeként nemrégiben hat darab új, akkumulátoros üzemű elektromos terepjáró érkezett a Parkerdőhöz.

EZ IS ÉRDEKELHET

A 27 lóerős (körülbelül 20 kW) maximális teljesítményű, négykerék-meghajtású HiSUN Vector E1 típusú járműveket kifejezetten erdészeti célokra fejlesztették. Szinte teljesen hangtalan működésük egyáltalán nem zavarja az erdei állatvilágot - éles ellentétben a benzinmotoros quadok erdőket felverő zajával. Nincs károsanyag-kibocsátásuk, üzemeltetési költségeik pedig minimálisak, ezért nem csupán környezeti, de gazdasági értelemben is fenntartható a működésük. Egyetlen töltéssel nagyjából nyolcvan kilométeres távolságot képesek megtenni, nehéz terepen, ezért terepi munkára kiválóan alkalmasak.

A terepjárók elsősorban a népszerű turisztikai célpontokhoz kerültek, ahol fontos, hogy az erdőgazdálkodás a lehető legkevésbé zavarja a kikapcsolódni vágyókat és az erdei élővilágot. Így most már e-quadok teljesítenek szolgálatot a Budakeszi Vadasparkban, a Budakeszi Arborétumban, a gödöllői Arbo Parkban, a visegrádi Fellegvárnál és Mogyoróhegy környékén, valamint az Apát-kúti-völgyben, a Bertényi Miklós Füvészkertnél.

Címlapkép forrása: Pilisi Parkerdő Zrt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?