Pofátlan betörők: libákat és lámákat is bevetnek a gazdák

agrarszektor.hu
Lámákat, libákat és kutyákat is bevetnek a gazdák a modern riasztórendszerek mellett Angliában, hogy az egyre durvábban növekvő vidéki bűnözést megállítsák. A bűnözők egyre inkább kiismerik a modern technológia eszközeit, ezért van szükség "középkori" védekezési megoldásokra.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A legfrissebb jelentések szerint összesen csaknem 35 millió font (12,4 milliárd forint) értékben hajtottak végre vidéki bűncselekményeket 2017-ben az Egyesült Királyságban - írja a metro.co.uk. A legnagyobb problémát az okozza, hogy a betörők kiismerik a modern riasztórendszerekhez, ezért a farmerek védekezésül egyre bizarrabb módszerekhez folyamodnak. Így például lámákat, libákat és kutyákat használnak riasztóként, hogy figyelmeztethessék őket, ha bűnözők jelennek meg a területükön. Egyre több farmer alkalmazza a középkorban is használt védekezési eszközöket, mint például földtöltések építése, vagy cölöpkerítések készítése. 

Fotó: Getty Images

A régi módszereket természetesen párhuzamosan használják a modern technológiai eszközökkel. Nyomkövető berendezéseket, mozgásérzékelőket és akár a közösségi médiát is bevetik, hogy megakadályozzák a bűnözést. A tolvajok elsősorban traktorokat, kertészeti felszereléseket, lóboxokat, az állatállományt és quadokat loptak el a legnagyobb mennyiségben egy felmérés szerint.

A csökkenő rendőri fellépés csak fokozza a betörők esélyeit, és egy nemrég készült tanulmány szerint a vidéki területeken élő emberek mindössze 27 százaléka elégedett a közösségén működő rendőrséggel. Az északkeleti volt az egyetlen olyan régió Angliában, ahol a vidéki bűnözés 6,5 százalékos csökkenését tapasztalták.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?