Kabát és esernyő nélkül egy lépést se: esős, szeles időre számíthatunk!

MTI
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint felhős, erősen szeles időre számíthatunk szombaton és vasárnap is. Az ország egész területén kialakulhatnak záporok és zivatarok is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Európa északnyugati és keleti területei, valamint Németország fölött ciklonok és frontjaik alakítják az időjárást, tudhatjuk meg az OMSZ tájékoztatásából. Hatásukra a felsorolt tájakon erősen felhős vagy borult az ég, és főként a frontok mentén több helyen esik az eső, záporeső, északkeleten néhol havazik is. Ugyanakkor a Skandináv-, valamint a Pireneusi-félsziget fölött anticiklonok helyezkednek el. Ezekben a térségekben a hajnali pára- és ködfoltok feloszlása után erősebben és gyengén felhős, napos vidékek egyaránt előfordulnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Skandináv-félsziget nagy részén többnyire 0 és +8, délebbre 11 és 20 Celsius-fok között alakul. Ennél melegebb lesz délen és délkeleten, ahol a délutáni órákra többfelé 25 és 31 Celsius-fok közé melegszik majd fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé eleinte nedves, majd szárazabb, hidegebb léghullámok érkeznek.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, de késő délután nyugaton elvékonyodik és felszakadozik a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon néhol zivatar is lehet. Éjszaka nyugaton szakadozott felhőzetre számíthatunk, keleten marad az erősen felhős idő, eleinte több helyen, majd egyre inkább keleten valószínű eső, zápor, az esti órákban délnyugaton még zivatar előfordulhat. Szombaton a zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. Szombaton a helyenként élénk délnyugati szél késő délutántól, estétől egyre többfelé északnyugatira, északira fordul, éjszaka a Dunántúlon, vasárnap keleten is megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, majd délután mérséklődik a légmozgás. Vasárnap általában közepesen felhős lesz az ég, de főként délelőtt keleten még erősebben felhős területek maradhatnak. Kezdetben keleten, délután a középső országrészben néhol kisebb eső, zápor lehet. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 10 és 16 fok között várható. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?