Fontos kampány indul Magyarországon: középpontban az erdőgazdálkodás

Fontos kampány indul Magyarországon: középpontban az erdőgazdálkodás

agrarszektor.hu
Az erdész szakma több száz éves hagyománnyal rendelkező hivatás. Eredeti és máig érvényes küldetése a természeti erőforrásokkal, különösen a fákkal való okos, előrelátó gazdálkodás. Az Országos Erdészeti Egyesület az idei, XXV. Erdők Hete alkalmából kampányt indított, amelynek témája: "Erdők és erdészek". A kampány középpontjában az erdőgazdálkodás, az erdő gondozása, fenntartása, gyarapítása, mint fenntartható gazdálkodási forma áll.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az erdő nem csak fával borított terület, hanem bonyolult rendszer. Az erdei életközösség, vagyis az ökoszisztéma nélkülözhetetlen szolgáltatásokat nyújt az emberiségnek, amelyek közvetve és közvetlenül is jelen vannak az életünkben - globálisan és az egyének életében egyaránt. Az erdők fenntartásáért és gyarapításáért végzett munka célja az erdők szolgáltató-képességének megőrzése, hiszen nincs semmi a világon, ami annyi mindent ad az embereknek, mint az erdő.

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

Az erdész szakma több száz éves hagyománnyal rendelkező hivatás. Eredeti és máig érvényes küldetése a természeti erőforrásokkal, különösen a fákkal való okos, előrelátó gazdálkodás. Az erdészek szerepe akkortól fogva döntő, amikor az emberi igények, az iparosodás és a népesedés által támasztott fakereslet meghaladta az erdők természetes kínálatát. Lényegében mindig az volt a feladatuk, hogy egyensúlyt teremtsenek ezen a téren: a fa iránti ipari kereslettel ne merüljenek ki az erdő által nyújtott természeti erőforrások. Ma ezt nevezik fenntarthatóságnak: az erőforrások kínálati és az emberek által támasztott kereslet egyensúlyát. Az erdész hivatás tehát lényegében, hagyományában és alapküldetésében hordozza a 21. század legfontosabb fogalmát, a fenntarthatóságot.

A kampány középpontjában a fenntartható erdőgazdálkodás vagy még inkább: az erdő gondozása, az erdővel való bánás művészete, mint fenntartható gazdálkodási forma áll. Az ország különböző tájegységein dolgozó erdészek kedvenc fájuk mellett, erdejükben, erdőrészletükben készült fotókon szakmájukról, elkötelezettségükről mondják el gondolataikat, amelyek összességükben a hivatás lényegét foglalják össze. A kampányból megtudható, mi az örökerdő-gazdálkodás jelentősége, miért fontosak a famatuzsálemek az erdő és az emberek életében, hogyan kezdődik az erdő élete és miként teljesedik ki az erdőújulatban. Az erdő éléskamra is, bogyókat, gyümölcsöket és vadhúst ad táplálékként, a fák pedig életük befejeztével tovább szolgálják az erdőt és az embereket: a holtfák az erdők ökológiai "raktárbázisai", második életükben nemcsak a klímaváltozást fékező szénmegkötők, hanem mindennapi életünk szerves részei: fatárgyak, épületfák, eszközök.

A kampány szereplői:

  • Örökerdők: Ripszám István, vezérigazgató, Mecsekerdő Zrt.
  • Famatuzsálemek: Szentpéteri Sándor, erdőkért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium
  • Facsemeték: Dr. Borovics Attila, főigazgató, Soproni Egyetem Erdészeti Tudományos Intézet
  • A természetes erdőújulat: Ficzere Mónika, kerületvezető erdész, Egererdő Zrt.
  • A holtfák: Tóth Kristóf, erdészetvezető, Pilisi Parkerdő Zrt.
  • Az erdő második élete: Tóth Péter, kerületvezető erdész, Gyulaj Zrt.
  • Az erdő, mint éléskamra: Koncz Antal, nyugdíjas kerületvezető erdész, Pilisi Parkerdő Zrt.
  • Az erdő, mint hivatás: Kiczkó család: Kiczkó Károly, Szabóné Kiczkó Orsolya, Kiczkó Mónika, tulajdonosok, Kiczkó - Alföldi Magánerdő
  • Az erdő, mint tanterem: Molnárné Vitális Anikó, erdőmérnök, erdőpedagógus, Zalaerdő Zrt.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?