2020. szeptember 29. kedd Mihály

Hírek - Föld

A magyar földekbe kerüljön magyar vetőmag!

A Vidékfejlesztési Minisztérium vetőmagkampányt indít, melynek célja, hogy minden magyar gazda hazai vetőmagot vásároljon és vessen földjébe - jelentette be Fazekas Sándor a Kiskun Kutatóközpont vetőmag üzemében.
 
 

A szaktárca úgy véli, a magyar vetőmag nemzetközi rangot jelent az országnak. A kampány időzítésének oka, hogy a gazdálkodók és a kiskert tulajdonosok már most elkezdenek gondolkozni azon, milyen vetőmagot vásároljanak jövőre, ezért fontos eljuttatni hozzájuk az üzenet idejében.

Fazekas kiemelte, hogy Magyarország a világ vetőmag exportőrei között a 9., Európában a 3. helyet foglalja el, ezt az erős pozíciót pedig több tízezer ember munkája tette lehetővé.

A vidékfejlesztési minisztérium célja, hogy hozzájáruljon a magyar vetőmagok elfogadottságának növeléséhez itthon és külföldön egyaránt. A magyar tudományos, kutatási, oktatási háttér garanciát jelent arra, hogy az ágazat még tovább erősödjön.

Az elmúlt időszakban felértékelődtek a kiváló, versenyképes vetőmagfajtáink, amelyek garantáltan GMO mentesek. Egy jövőbeni új rendelet szerint termeszthetővé és forgalmazhatóvá válnak a hazai őshonos gyümölcs tájfajták, ráadásul egyszerűsített elismerési és minősítési eljárással kerülhetnek a Nemzeti Fajtajegyzékbe.

A vetőmagkampányt második állomása a Tápiószelei génbank lesz, ahol 900 növényfaj 90 ezer magmintáját őrzik - olvashatjuk a szaktárca hivatalos oldalán.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu