2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Föld

A magyar termőföldet védi az alkotmány

Font Sándor szerint még soha nem kapott olyan szintű védelmet a termőföld és a vízkészlet, mint a hétfőn elfogadandó új alkotmányban.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A fideszes országgyűlési képviselő a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón elmondta, a kormánynak sikerült elérnie, hogy további három évig külföldiek ne vásárolhassanak magyar termőföldet. Ez egy döntő lépés volt, így van három év, hogy olyan földtörvényt dolgozzanak ki, amivel a nem kívánatos szereplőket, a spekulánsokat távol lehet tartani a földpiacról. A most elfogadandó alkotmány értelmében ugyanis a földtörvény kétharmados jogszabály lesz, ami maximális biztonságot nyújthat a termőföld védelme érdekében.

Szólt arról is, hogy az államot az elővásárlási jog első helyen illeti meg, s azt mondta, hogy a francia földjog felé szeretnének elmozdulni.


A vízkészlet kiemelt védelme mellett azért döntöttek, mert a víz a 21. század stratégiai eszköze lett, szerepe felértékelődött és Magyarországnak egyedülálló édesvízkészletei vannak - mutatott rá a KDNP-s politikus.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu