2022. június 28. kedd Levente, Irén

Hírek - Föld

Fazekas: veszélyes a rablógazdálkodás

Nem mindegy, hogy rablógazdálkodás folyik-e a termőföldeken vagy fenntartható módon gazdálkodnak-e azokon – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Szerinte a jó minőségű termőföld a jó minőségű élelmiszer-előállítás alapfeltétele.
 
 

Jó minőségű termőföld nélkül nem állítható elő egészséges élelmiszer, ezért is elemi érdek, hogy vigyázzon mindenki a környezetére az országban – fogalmazott az MTI-nek Fazekas Sándor egy talajvédelmi konferencián. Szerinte az ország talajainak minősége, főként azok termékenysége mindig fontos kérdés volt a gazdálkodók számára. Nem mindegy ugyanis, hogy fenntartható módon művelik-e a termőföldet azok, akiknek ez a gondjaira van bízva, vagy rablógazdálkodást folytatnak rajta – tette hozzá.

Magyarország az ügy fontossága miatt nagyra értékeli, hogy az ENSZ 68. közgyűlése 2015-öt a Talajok nemzetközi évének nyilvánította. A termőföld, a talaj nálunk nemzeti kincs, amit mutat az is, hogy a nemzeti vagyonban 25 százalékot ér el a termőföld, a talaj értéke - szögezte le a miniszter.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben