2021. április 16. péntek Csongor

Hírek - Föld

Idén is folytatódik a hektáronként 1 millió forint alatti földek felvásárlása

Konkurencia nélkül vásárolhatnak a magyar magánszemélyek a földpiacon még 2014. május 1-ig. Eközben az új Földtörvény, ezután az új vásárlók tőkeereje fogja korlátozni a földvásárlás lehetőségét, ami az utolsó extraprofittal kecsegtető, ugyanakkor szuperbiztonságos befektetés.
 
 

Az Európai Bizottság nem akadályozta a Magyar Kormány moratórium hosszabbítási erőfeszítéseit, így továbbra is csak magyar magánszemélyek vásárolhatnak mezőgazdasági területet az eddig megismert játékszabályok mellett. A szántóárak erős szórással a 850-950 ezer Ft/ha-os sávban mozognak (30-500 ha esetén), de néhány vidéken már jóval 1 millió Ft felett járnak.

2011-14 között a mezőgazdasággal foglalkozó gazdálkodók és gazdasági társaságok tulajdonosai lehetnek legaktívabbak, ha kedvező finanszírozási, támogatási formák indulnak, bár jövedelmi helyzetük jelenleg nem túl erős az esős időjárás miatt.

A Földtörvény szigorításáról elég sok riogatás elhangzott már, de annak alkotmányosnak és EU-konformnak kell lennie, addig is a jómódú városi inkább ne sokat töprengjen.

Fűr Zoltán a Földbróker.hu elemzője szerint 2011-ben folytatódni fog az 1 millió Ft/ha alatti földek felvásárlása, (három év alatt 50-100%-os hozam), míg az ettől drágább ajánlatoknál erős lesz az alkupozíció.

Befektetőként a mai világban csak ritkán adódik lehetőség a nagy nyereség és az alacsony kockázat párosítására. A haszon és biztonság együtt van jelen a földpiacon, a lehetőség a földön hever.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu