2020. november 29. vasárnap Taksony

Hírek - Föld

Koronavírus: magyar vendégmunkások is megfertőződhettek egy bajor gazdaságban

Közel 500 embert kellett karanténba helyezni egy bajorországi gazdaságban, ahol péntek óta száznál is több vendégmunkás produkált pozitív koronavírus-tesztet. A farmon magyar, román, bolgár és ukrán vendégmunkások is dolgoznak.
 
 

A hatóságok a hétvégén összesen 480 embert helyeztek karanténba egy nagy bajor gazdaságban a Dingolfing-Landau járásban, Mamming közelében, miután péntek óta 174 vendégmunkás produkált pozitív koronavírus-tesztet. Többségük Magyarországról, Romániából, Bulgáriából és Ukrajnából érkezett, írta meg a 444.hu a Guardian értesülései alapján.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. A rendezvény az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt, illetve lehetőséget biztosít a networkingre és a kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 3-4-én!

A legutolsó értesülések szerint csak egy embert kellett kórházba szállítani. A többiektől elkülönítve, de karanténban vannak azok is, akiknek negatív lett a tesztjük. A gazdaságot teljesen elzárták a külvilágtól, a karanténban levő munkások és a vezetőség folyamatos megfigyelés alatt állnak.

A kép csak illusztráció (Forrás: Getty Images)

A hatóság szerint a gazdaságban nem alkalmazták következetesen a higiéniai előírásokat, a bajor egészségügyi miniszter pedig azt mondta, nagyon komolyan veszik a helyzetet, és mindenkit igyekeznek lekövetni, aki kapcsolatba léphetett a munkásokkal. A hatóságok a környékbeli lakosoknak ingyenes koronavírus-teszteket biztosítanak, és hamarosan tömeges tesztelésbe kezdenek más, környékbeli gazdaságokban is.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020 online

  10 órányi szakmai programmal és több mint 60 előadóval

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu