2020. július 4. szombat Ulrik

Hírek - Föld

Lázár: ipari parkokra mennek a földárverések bevételei

Ipari parkok kialakítására használhatja fel a kormány elsőként az állami földárverésekből származó bevételeket. Holnap dönthetnek arról, mennyi pénzt különítenek el e célra.
 
 

Elkezdtek befolyni a tavaly év vége óta tartó állami földárverések bevételei, ezért a kormány foglalkozik azzal, mi legyen a sorsa ezeknek a pénzeknek – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Kiemelt cél az ipari parkok kialakítása, ezért a kormány – legalább részben – erre kívánja fordítani a bevételeket.

A gazdasági tárca javaslatára pénteken dönt arról a kormány, mennyi forrást különít el ipari parkok létrehozására, vagyis területvásárlásra és a területek iparosítására – tette hozzá a miniszter. Utalt arra, hogy az ipari parkok kialakítása hozzájárulhat a gazdasági növekedéshez.

Korábbi nyilatkozatok szerint a kormány 250-300 milliárd forintos bevételt vár az állami földárverésekből. Az Alkotmánybíróság (Ab) kimondta, hogy a befolyt összeget csak földvásárlásokra, illetve birtokpolitikai célokra lehet fordítani.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu