Nemzeti Földügyi Központ Öntözési Közösség webes alkalmazása

Nemzeti Földügyi Központ Öntözési Közösség webes alkalmazása (x)

agrarszektor.hu
Közösségben minden jobb!

Az öntözési közösségek létesítését a Magyar Állam támogatandó folyamatnak tekinti. Előzőek alapján a Nemzeti Földügyi Központ, az Agrárminisztérium támogatásával létrehozta az "Öntözési Közösség (ÖK) webes alkalmazást", mely célja, hogy megkönnyítse a gazdák közti kapcsolatfelvételt, így elősegítse az öntözési közösségek megalakulását.

Aki regisztrálni szeretne, nem kell mást tennie, mint megadni a vezetéknevét, keresztnevét, e-mail címét, levelezési címét, telefonszámát, felhasználónevét, majd jelszót választani a regisztráció menüpontban. Ezt követően teljes körűen használhatja is az alkalmazást.

Az újonnan regisztrált gazdának rögzítenie kell az alkalmazásban a saját területeit, amit megtehet helyrajzi számmal, vagy MePAR blokk azonosító segítségével, esetleg térkép alapján berajzolással.

A kapcsolati listában láthatók azon gazdák kapcsolattartási adatai, akik a bejelentkezett felhasználó valamely megjelölt területétől 10 km-en belül rendelkeznek földtulajdonnal. Feléjük kapcsolattartási felkérés küldhető.

Az alkalmazás segítségével elemzéseket is készíthetünk, mely az öntözhetőség szempontjából ellenőrzi földterületeinket. A rendszer többek között a nitrát-érzékenységet, a lejtősséget, aszály-, belvíz kitettséget vizsgál, és jelzi, ha földterületünkön részben vagy egészében nem javasolt az öntözés.

Amennyiben saját területei közelében más gazda is jelölt be földrészletet a felületen, a rendszer üzenetet küld a felhasználónak, aki jelezheti kapcsolat felvételi szándékát a másik fél felé. Amennyiben egy szomszédos területtulajdonos elfogadja a kapcsolat felvételi kérést, akkor az ő területei, illetve elérhetőségei láthatóvá válnak az adott felhasználó számára a térképen. Így az érdekelt felek könnyedén fel tudják egymást keresni, egyeztethetnek arról is, hogyan s miként tudnak közösen öntözési közösséget alakítani.

Ha a szomszédos gazdánál megjelenik, hogy egy ismeretlen gazda kapcsolatba szeretne lépni vele, ő dönthet arról, hogy elfogadja vagy elutasítja a felkérést. Amennyiben a szomszédos gazda nem fogadja el a felhasználótól kapott felkérést, akkor a küldő számára nem jelennek meg az ő elérhetőségei és továbbra is ismeretlen gazdaként kerül megjelenítésre a kapcsolati listájában.

Természetesen az előzőekben bemutatottak mellett még számos lehetőség és funkció is rendelkezésre áll a gazdák ügyintézésének megkönnyítésére, ezért a jövőbeni felhasználóknak érdemes lesz áttanulmányozni a felhasználói kézikönyvet.

Bízunk benne, hogy az Öntözési Közösség alkalmazás az öntözni kívánó gazdák virtuális találkozóhelye lesz és hamar népszerűvé válik majd köreikben!



(x)
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 09:43