2022. május 23. hétfő Dezső

Hírek - Föld

Nemzeti Földügyi Központ Öntözési Közösség webes alkalmazása (x)

Közösségben minden jobb!

Az öntözési közösségek létesítését a Magyar Állam támogatandó folyamatnak tekinti. Előzőek alapján a Nemzeti Földügyi Központ, az Agrárminisztérium támogatásával létrehozta az „Öntözési Közösség (ÖK) webes alkalmazást”, mely célja, hogy megkönnyítse a gazdák közti kapcsolatfelvételt, így elősegítse az öntözési közösségek megalakulását.

Aki regisztrálni szeretne, nem kell mást tennie, mint megadni a vezetéknevét, keresztnevét, e-mail címét, levelezési címét, telefonszámát, felhasználónevét, majd jelszót választani a regisztráció menüpontban. Ezt követően teljes körűen használhatja is az alkalmazást.

Az újonnan regisztrált gazdának rögzítenie kell az alkalmazásban a saját területeit, amit megtehet helyrajzi számmal, vagy MePAR blokk azonosító segítségével, esetleg térkép alapján berajzolással.

A kapcsolati listában láthatók azon gazdák kapcsolattartási adatai, akik a bejelentkezett felhasználó valamely megjelölt területétől 10 km-en belül rendelkeznek földtulajdonnal. Feléjük kapcsolattartási felkérés küldhető.

Az alkalmazás segítségével elemzéseket is készíthetünk, mely az öntözhetőség szempontjából ellenőrzi földterületeinket. A rendszer többek között a nitrát-érzékenységet, a lejtősséget, aszály-, belvíz kitettséget vizsgál, és jelzi, ha földterületünkön részben vagy egészében nem javasolt az öntözés.

Amennyiben saját területei közelében más gazda is jelölt be földrészletet a felületen, a rendszer üzenetet küld a felhasználónak, aki jelezheti kapcsolat felvételi szándékát a másik fél felé. Amennyiben egy szomszédos területtulajdonos elfogadja a kapcsolat felvételi kérést, akkor az ő területei, illetve elérhetőségei láthatóvá válnak az adott felhasználó számára a térképen. Így az érdekelt felek könnyedén fel tudják egymást keresni, egyeztethetnek arról is, hogyan s miként tudnak közösen öntözési közösséget alakítani.

Ha a szomszédos gazdánál megjelenik, hogy egy ismeretlen gazda kapcsolatba szeretne lépni vele, ő dönthet arról, hogy elfogadja vagy elutasítja a felkérést. Amennyiben a szomszédos gazda nem fogadja el a felhasználótól kapott felkérést, akkor a küldő számára nem jelennek meg az ő elérhetőségei és továbbra is ismeretlen gazdaként kerül megjelenítésre a kapcsolati listájában.

Természetesen az előzőekben bemutatottak mellett még számos lehetőség és funkció is rendelkezésre áll a gazdák ügyintézésének megkönnyítésére, ezért a jövőbeni felhasználóknak érdemes lesz áttanulmányozni a felhasználói kézikönyvet.

Bízunk benne, hogy az Öntözési Közösség alkalmazás az öntözni kívánó gazdák virtuális találkozóhelye lesz és hamar népszerűvé válik majd köreikben!(x)

 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben