Pofátlan betörők: libákat és lámákat is bevetnek a gazdák

agrarszektor.hu
Lámákat, libákat és kutyákat is bevetnek a gazdák a modern riasztórendszerek mellett Angliában, hogy az egyre durvábban növekvő vidéki bűnözést megállítsák. A bűnözők egyre inkább kiismerik a modern technológia eszközeit, ezért van szükség "középkori" védekezési megoldásokra.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A legfrissebb jelentések szerint összesen csaknem 35 millió font (12,4 milliárd forint) értékben hajtottak végre vidéki bűncselekményeket 2017-ben az Egyesült Királyságban - írja a metro.co.uk. A legnagyobb problémát az okozza, hogy a betörők kiismerik a modern riasztórendszerekhez, ezért a farmerek védekezésül egyre bizarrabb módszerekhez folyamodnak. Így például lámákat, libákat és kutyákat használnak riasztóként, hogy figyelmeztethessék őket, ha bűnözők jelennek meg a területükön. Egyre több farmer alkalmazza a középkorban is használt védekezési eszközöket, mint például földtöltések építése, vagy cölöpkerítések készítése. 

Fotó: Getty Images

A régi módszereket természetesen párhuzamosan használják a modern technológiai eszközökkel. Nyomkövető berendezéseket, mozgásérzékelőket és akár a közösségi médiát is bevetik, hogy megakadályozzák a bűnözést. A tolvajok elsősorban traktorokat, kertészeti felszereléseket, lóboxokat, az állatállományt és quadokat loptak el a legnagyobb mennyiségben egy felmérés szerint.

A csökkenő rendőri fellépés csak fokozza a betörők esélyeit, és egy nemrég készült tanulmány szerint a vidéki területeken élő emberek mindössze 27 százaléka elégedett a közösségén működő rendőrséggel. Az északkeleti volt az egyetlen olyan régió Angliában, ahol a vidéki bűnözés 6,5 százalékos csökkenését tapasztalták.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03